Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Svađanje u vezi nije nužno loša navika, ima i svoje prednosti…

Preuzmite sliku

Nekim muškarcima je čak i erotično raspravljati se sa ženom koju vole jer u njoj vide strast. Raspravljanje s partnerom pokazuje da se međusobno poštujete i slušate šta govorite jedno drugome.

Najjači ljubavni odnosi prepuni su rasprava jer parovi tako najbolje raščiste šta im smeta u vezi. Pogrešno je uvjerenje da partneri koji se nikada ne svađaju imaju najsretnije veze, to često zna biti obrnuto. Naime, oni drže u sebi ono što ih muči, a to nikako nije dobra navika ili im je veza toliko ‘mlaka’ da nemaju previše interesa jedno za drugo, imaju svoje dnevne rituale i to im je dovoljno, prenosi 24sata.hr.

Svađanje u vezi pokazuje da u njoj još postoji strasti, često najvatrenije vođenje ljubavi dolazi upravo nakon žestokog prepiranja. U ovu teoriju ne ulazi gađanje tanjirima, fizički obračuni i slično jer to vodi kraju veze. Radi se o kvalitetnoj raspravi oko bilo koje teme.

Nekim muškarcima je čak i erotično raspravljati se sa ženom koju vole jer u njoj vide strast. Raspravljanje s partnerom pokazuje da se međusobno poštujete i slušate šta govorite jedan drugome. Za uspješnu vezu najbolje je izabrati partnera koji neće šutjeti i klimati glavom, već će žestoko braniti svoja uvjerenja.

Razlozi zašto se u vezi treba prepirati:

-Veza koja preživi svađu sve je jača i može se suočiti s puno većim problemima kroz život.

-To pokazuje da su partneri puni strasti koja instinktivno izvire iz njih.

-Oboje imate vlastito mišljenje jer nema dosadnije komunikacije kao s nekim ko nema stav o ničemu.

-Stalno učite jedno od drugoga.

-Osjećate se ugodno jedno kraj drugoga jer ste slobodni reći sve što želite.

-U takvoj vezi nikada neće biti dosadno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,