Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Suprug joj bio nevjeran, ali to je na kraju bila najbolja stvar koja se njihovom braku mogla dogoditi

Preuzmite sliku

Charity (45) i Matt Craig (40) iz SAD-a upoznali su se u crkvenom kampu u tinejdžerskoj dobi. Nekoliko godina kasnije su se vjenčali, a 2012. je ona saznala da joj je suprug nevjeran.

Varao ju je s kolegicom s posla. Iako to odmah nije znala, imala je neki jak osjećaj da ima ljubavnicu, što su potvrdile SMS poruke koje je pronašla u njegovom mobitelu. Ljutito mu je dala do znanja da sve zna, a on nije imao puno izbora već sve priznati.

Gajio je jake osjećaje prema drugoj ženi, ali ipak nije želio izgubiti suprugu i djecu. Odlučio se na drastičan potez – dao je otkaz, samo da se makne od ljubavnice, i promijenio broj telefona. Obećao je Charity da će početi ispočetka, a ona mu je odlučila dati još jednu šansu, prenosi 24sata.hr.

Ali, nije sve odmah išlo tako glatko. Nakon što je saznala za aferu, rastali su se, a ona je preuzela brigu o njihovoj djeci. Mislila je da mu nikad neće oprostiti, sve do jednog Valentinova kad su se sreli.

Razgovarali su, prošli terapije za parove u problemima i ponovno se upustili u vezu.

– Ova afera se pokazala kao najbolja stvar koja se ikada dogodila našem braku. Sve se raspalo, bili smo u nekom toksičnom i nezdravom raspoloženju. Srušio nam se cijeli svijet. Ne možete baciti bombu u svoj dom i otići neoštećeni. Postalo je to vrlo osobno putovanje. Sad smo sretniji nego ikada – ispričala je.

– Prije nego što sam otkrila aferu, bili smo sretni u braku i dobri prijatelji. No unatoč tome, postala sam toliko sumnjičava da sam počela pratiti svaki njegov korak dok sve nije eskaliralo – prisjetila se.

Matt je direktor marketinške kompanije i priznaje da je radio preko 60 sati sedmično na vrlo stresnoj poziciji.

– Više sam vremena provodio na poslu nego s porodicom. Borio sam se između porodice i snova o muzičkoj karijeri. Nisam želio izgubiti svoju porodicu, a nisam ni želio povrijediti tu drugu ženu – ispričao je.

Kako bi mogli nastaviti živjeti zajedno, morali su se razdvojiti na godinu dana i oboje poraditi na sebi. Ona je otkrila da ima problema sa ovisnošću o njemu i nesigurnošću.

Nije shvatala koliko je nesretna dok nije prošla terapiju i saznala da zapravo upotrebljava ‘tihi tretman’ (ne razgovara s partnerom) kao oblik kontrole i manipulacije.

– Ta godina razdvojenosti dala nam je vremena da se oporavimo i napravimo sve što je moguće da ponovno izgradimo međusobno povjerenje. Taj proces je stvarno pomogao našoj porodici. Sad u potpunosti razumijem njene osjećaje i mogu biti otvoren s njom – rekao je.

– Provela sam nebrojene sate postajući bolja verzija sebe – nadovezala se Charity.

Naučili su biti strpljivi i imati razumijevanja jedno za drugo.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,