Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Super trik: Za minutu uz pomoć fena ispeglajte izgužvanu majicu

Preuzmite sliku

Nema goreg nego kad ujutro (konačno) smislite šta ćete odjenut, ali onda  vidite da je neki od tih komada izgužvan. Pa sad smišljaj ispočetka. Ili peglaj, naravno.

Međutim postoji jednostavan trik, za minutu će ružni nabori s majice ili nekog drugog komada odjeće nestati i bez peglanja.

Nema veze jeste li ih ispeglali ili ne, koliko ste ih uredno složili u ormar, neke majice se jednostavno vole izgužvati same od sebe. Što više pamuka, to više neurednih crta po njima. U takvoj ćete majici djelovati neuredno. Ako vam je dosadilo peglati, onda će vam biti potreban samo fen i prskalica za cvijeće. Kod ovog je trika fantastično to što ga možete upotrijebiti čak i kad je majica već na vama.

 • Dakle, uz pomoć obične plastične prskalice kojom prskate biljke u stanu poprskajte izgužvano područje na majici. Zatim uzmite fen i posušite majicu. Nabori će nestati kao rukom odneseni! Ako želite “ispeglati” cijelu majicu, to ne možete dok je na vama, objesite je na vješalicu.

  Trik s alumijskom folijom

  Ovo je još jedan koristan trika za brže peglanje općenito. Trebat će vam  aluminijska folija, te vrlo korisna stvarčica koja u kućanstvu može poslužiti za mnogo više stvari nego što je zamatanje hrane. Skinite tkaninu s daske za peglanje. Dasku omotajte alufolijom pa tkaninu vratite na mjesto. Folija će reflektirati toplinu dok peglati odjeću što znači da ćete istovremeno peglati i gornju i donju stranu odjeće. Peglanje će tako biti efikasnije, a vi mnogo brže gotovi s ovim katkad mrskim kućanskim poslom. (Miss7.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , ,