Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Super savjeti kako bi stare stvari izgledale ponovo kao nove (FOTO)

Da li ste se nekada osjećali bespomoćno, jer niste mogli svojim starim stvarima vratiti stari sjaj? Način sigurno postoji, samo niste znali u čemu je tajna.

Daska za sjeckanje: Kako bi ponovno izgledala kao nova potrebno je da je cijelu očistite spužvicom koju ste prethodno namočili u mješavinu soka od limuna i soli.

  • Kuhinjske šerpe: Da bi im vratili stari sjaj potrebno vam je malo soli i ocat. Na šerpu pospite sol, zatim preko nje pospite ocat i dobro utrljajte sa tvrdom spužvom.

  • Tepisi: Kako bi skinuli mrlje sa tepiha potrebna vam je voda i ocat. Pomješajte jedan dio octa i dva dijela vode. Naprimjer, 200 ml vode i 100 ml octa. Rastvor sipajte u bocu sa raspršivačem. Mrlju pošpricajte i prekrijte vlažnom krpom. Uzmite fen za kosu i sušite krpu oko 1 minutu. Zatim je uklonite i spužvom obrišite ostatak mrlje.

  • Kožni namještaj: Kako bi uklonili ogrebotinu sa kožnog namještaja potrebna vam je pamučna krpa, maslinovo i ulje za bebe. Pređite ogrebotinu ovim uljima i dobro ih utrljajte pamučnom krpom. Ukoliko ogrebotina bude još vidljiva, ponovite postupak.

  • Namještaj sa microfiber presvlakama: Ova vrsta namještaja zahtjeva posebnu njegu. Kako bi ostao čist koristite bijelu spužvu i alkohol. Spužvu nakvasite alkoholom i nježno istrljajte mrlje. Ostavite da se alkohol na namještaju osuši, a zatim temeljito očistite mirlje četkom.

  • Izgleda da čišćenje i održavanje stvari može biti i zanimljivo. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,