Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Super receptura za čišćenje staklenih vrata na tuš kabini

Preuzmite sliku

Ništa neće svježe očišćenoj kupaonici udahnuti završni sjaj kao besprijekorno čista staklena vrata tuš kabine.

Njihova čistoća i sjaj mogu se lako postići uz kratko brisanje nakon svakog tuširanja, ali nerijetko na to zaboravljamo i u žurbi zaboravljamo na brisanje i sušenje takvih površina.

Međutim ako često zaboravljate obrisati vrata nakon tuširanja, to će rezultirati nakupljanjem sapuna i kamenca. Stvorit će se strajni film koji čak može oštetiti staklo, pa je zbog toga iznimno važno očistiti vrata čim primijetite nagomilavanje kamenca.

 • Postoje brojni komercijalni proizvodi na tržištu koji vam obećavaju vrata kao nova u samo nekoliko trenutaka, nali mrlje kamenca i sapuna možete učinkovito očistiti s nekoliko jednostavnih sastojaka koje sigurno već imate u stanu.

  Evo kratkog vodiča za pripremu sredstva za čišćenje koje će vašim staklenim vratima tuš kabine vratiti stari sjaj.

  Šta vam treba:

  – bijeli ocat
  – destilirana voda
  – tekući sapun za posuđe (opcionalno)
  – esencijalno ulje po izboru (opcionalno)
  – krpica od mikovlakana
  – prazna sprej bočica
  – brisač za prozore

 • Postupak za čišćenje:

  1. Izmiješajte sastojke. Kombinujte jedan dio octa s tri dijela destilirane vode, promiješajte i stavite u mikrovalnu pećnicu na 60 sekundi. Kad se tekućina ohladila, prelijte je u bočicu spreja. Ako želite izbjeći snažan miris octa, dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Pritom, imajte na umu da ocat može oštetiti tuš kabine napravljene od kamena. Ako imate takav tuš, onda umjesto octa birajte tekući sapun za posuđe koji će ukloniti masnoće.

  2. Nasprejajte. Pokušajte dobro mješavinom ravnomjerno prekriti sve površine i pričekajte dvije do tri minute.

  3. Osušite. Počevši od vrha prema dnu, krpicom od mikrovlakana osušite vrata. Kad ste ih osušili, možete dodatno istrljati preostale mrlje. Ostavite otvorena vrata kako bi se prostor prozračio te kako bi višak vode ishlapio.

  4. Prevencija. Nabavite brisač za prozore i redovito nakon svakog tuširanja njime prebrišite staklene površine. Time ćete produljiti razdoblje do ponovnog čišćenja i smanjiti mogućnost trajnog oštećenja stakla. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,