Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Super fitness vježbe za koje je vam je potreban samo kauč

Preuzmite sliku

Naime, slika nezdravog sjedenja na kauču s vrećicom čipsa je samo još jedan klišej.

Možemo ostati fit i kod kuće, čak i ako se ne mrdnemo sa kauča. A to će nam uspjeti ako ćemo redovno raditi sljedeće vježbe

Pozdrav kauču

Ovdje morate podići gornji dio tijela s kauča, ali smo s nogama još uvijek na svom omiljenom komadu namještaja. Dakle, lezite na leđa, a glava je također na podu. Vaša desna noga je savinuta, a stopalo je na kauču. Vaša lijeva noga je ispružena u vis. Ruke stavite uz tijelo. Napnite trup i stražnjicu te podignite zdjelicu u vis tako da vam tijelo bude ravno. Potom spustite zdjelicu, ali ne skroz do poda. Ponovite sve 15 puta pa promijeni nogu.

 • Trening tricepsa na kauču

  Sjednite na rub kauča te se poduprite rukama pored stražnjice. Ispružite noge. Podignite zdjelicu i stražnjicu sa kauča. Dobro napnite trup. Potom se spustite sa stražnjicom prema podu tako da laktove savijete do 90 stepeni. Noge neka ostanu mirne i ispružene. Potom se opet podignite. Pazite da radi gornji dio ruku. Pokušajtenapraviti 15 ponavljanja.

 • Filmski plank

  Želite vježbati, a istovremeno gledati omiljenu seriju? To nije problem. Jednostavno lezite bočno na kauč, poduprite se na podlakticu i stopalo donje noge te napravite bočni plank. Pomičite samo svoju zdjelicu bočno prema dolje, a onda opet gore. Ponovite 15 puta pa promijeni stranu.

 • Žedna lastavica

  Kod ove vježbe može vam pomoći piće koje imate uz kauč. Sjednite uspravno, a noge neka vam budu pod pravim uglom na podu. Potom u svaku ruku uzmite bocu te ispružite postrance ruke, a ramena malo spustite pri tome. Potom podignite ruke iznad glave tako da se boce dotaknu pa ih opet spustite. Napravite 15 ponavljanja. (Miss7.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,