Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sudbonosni brak: Da nisu zajedno, ovi ljudi danas ne bi bili živi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Iza braka Briana i Jeanne Gari krije se zanimljiva priča. Jedno drugom su spasili život, što znači da je njihova odluka da postanu životni partneri zaista bila ona prava.

 • sudbonosni-brak2
 • Sve je počelo 2012. godine, samo šest mjeseci poslije njihovog vjenčanja, kad je Brian šetajući ulicom primijetio da mu ponestaje daha. Bio je siguran da je riječ o malom problemu, jer je posljednji kardiološki pregled pokazao da je nema nikakvih zdravstvenih problema. Nije pušio ni pio alkohol pa je bio uvjeren da ga zdrav način života čuva, piše abcnews.

  Problemi sa disanjem su se ponovili, bili su toliko izraženi da je za Briana penjanje uz stepenice bilo pretežak posao. Njegova žena Jeanne, medicinska sestra, ubijedila ga je da ode na novi pregled.

  I Brian je otišao, rezultati su bili alarmantni.

  – Dvojica hirurga su mi prišla sa čudnim osmijesima na licu. Pitala sam ih: “Nisu dobre vijesti, zar ne?”, rekli su: “Nisu”– rekla je Jeanne.

  Narednog dana Brian je imao operaciju ugradnje bypassa, savjet njegove žene mu je spasio život. Da nije otšao u bolnicu, doživio bi srčani udar i umro.

  Onda je 2013. donijela probleme Jeanne. Ona je drugu godinu zaredom odbijala da ide na pregled mamografije. Brian je bio ljut zbog toga i ubijedio ju je da se javi ljekaru.

  Pregled je pokazao da Jeanne boluje od raka dojke, hemoterapija nije pomogla, pa je ona uradila dvostruku masektomiju.

  – Imala je mnogo sreće što ju je suprug ubijedio da ode na pregled- rekla je doktorica Sharon Rosenbaum-Smith, hirurg u bolnici “Mount Sinai Roosevelt”.

  Da se nije javila ljekaru, živjela bi još nekoliko godina. Jeanne je zbog bolesti izgubila kosu i obrve, nedavno je imala operaciju rekonstrukcije grudi. Jeanne i Brian zajedno sretni proslavljaju današnji Dan zaljubljenih.

  Brian koji se bavi komponovanjem, posvetio je Jeanne posebnu pjesmu.

   

  (zena.rs)

   

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje