Četvrtak, 6. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stvari koje žene rade da privuku muškarce, ali ih tako zapravo odbijaju

Preuzmite sliku

Najčešća greška koju većina žena radi na početku veze jeste opsjedanje partnera. Ne samo da ćete ih tako nesvjesno udaljiti od sebe, nego im nećete dati priliku da pokažu šta osjećaju prema vama.

Savjetnica za ljubavne veze Rory Rey otkrila je najčešće greške koje žene čine na početku veze. Ona kaže kako veza na početku treba da bude zabavna i opuštena. “Treba da se osjećate slobodno, a s vremenom ćete se zbližiti”, kaže ona.

Na početku nije dobro stvarati pritisak, jer to muškarce odbija, a ovih 10 grešaka žene često prave.

1. Javljate se prvi

To uključuje i trenutke kada ga zovete da mu kažete nešto zanimljivo što ste čuli ili pročitali ili da ga pitate zašto vas nije prvi pozvao. Umjesto toga, sačekajte da vas pozove. To znači da mu je stalo do vas i da želi opet da vas vidi.

2. Inicirate kontakt

To uključuje slanje e-pošte, SMS-ova, poruka na Messenger ili bilo kakav drugi pokušaj da uspostavite kontakt. Nakon prvog sastanka, muškarcima to može da bude previše i lako ih može udaljiti. Ako želite ponovo da ga vidite, najbolje je da ga obavijestite o datumu i sačekate da vam se prvi javi.

3. Opsjedate ih planovima

Pozovite ga da vam se pridruži, ako želite da nekud ide sa vama, ali nemojte pretjerivati s prijedlozima. To bi moglo da ih udalji od vas. Pustite da muškarci preuzmu odgovornost ali i inicijativu.

4. Ispitujete ih kako se osjećaju

Ovo posebno uključuje pitanje šta osjeća prema vama ili prema vašoj vezi. Kod muškaraca to može izazvati strah ili pritisak pa je bolje da ne postavljate takva pitanja dok je veza još svježa, prenosi 24sata.hr.

5. Mislite da možete da ga promijenite

Nikada ne izlazite s muškarcem kojeg namjeravate da promijenite nabolje ili za kojeg mislite da će se sam promijeniti. To se ne događa. Povrijedićete ili sebe ili njega. Umjesto toga, budite s nekim ko vam se sviđa i s kim dijelite slične interese.

6. Tražite savršenstvo

Jedna stvar koju morate odmah da shvatite jeste da savršenstvo ne postoji. Niko nije savršen. Nemojte to očekivati ni od onoga ko vam se sviđa i sa kim izlazite.

7. Previše žurite

Ako želite dugoročnu vezu, najbolje je da idete polako. Prvo se dobro upoznajte, a tek onda spavajte zajedno. Nemojte mu sve dozvoliti i omogućiti na prvom viđanju.

8. Često ste loše raspoloženi

Niko ne želi da bude s nekim ko je uvijek loše raspoložen. Izlasci bi trebalo da budu zabavni i uzbudljivi i trebalo bi da ste sretni jer se viđate s nekim ko vam se sviđa.

9. Sebični ste

Ako sve planirate prilagođavajući to svom rasporedu, onda to nije fer prema vašem partneru koji se trudi da vam udovolji. U vezi je sve stvar kompromisa, a ako niste spremni za to, nešto morate da promijenite.

10. Pokušavate da pronađete onog pravog

Ako u svakom pokušavate da pronađete “onog pravog”, odmah prestanite to da radite. Sigurno ga nećete odmah pronaći, ili na prvom sastanku, ali s vremenom hoćete. Što više nekog upoznajete, to više oni postaju pravi. Nikada nemojte imati velika očekivanja na početku veze. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,