Petak, 7. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stvari koje sretni parovi ne rade na društvenim mrežama

Radnje na društvenim mrežama koje neće donijeti korist vezi.

Izjave ljubavi

Umjesto da izlijete svoju dušu i pokažete svoja osjećanja prijateljima na društvenim mrežama bolje je masirati voljenu osobu, pripremiti još jedno jelo za večeru ili zakazati mali romantični sastanak. Zaista, ljubav mora biti između dvije osobe. Zašto onda dovesti u vašu vezu još 736 pratilaca i obavijestiti ih o tome kako vas je vaš čovjek doveo kući u tri sata ujutru i koliko ste mu zahvalni? Tako da vjerujemo da to ne vrijedi.

Zajedničke fotografije na slici profila

Ovo je vaš profil i samo vaš! Da, možete da objavite sliku sa voljenom osobom, ali zašto je staviti na avatar? Psiholozi smatraju da to ukazuje na probleme sa samopoštovanjem, a poslodavci priznaju da radnika ne mogu uvijek shvatiti ozbiljno, na čijem profilu ima previše razgovora o porodici, a glavna fotografija prikazuje voljenu osobu. Još gore je staviti sliku djece ili mačke.

Romantični hashtagovi

Ako ste konačno ostali sami, pripremili romantičnu večeru ili dogovorili sastanak u restoranu, ne treba o tome da govorite cijelom svijetu, a kamoli da ostavite takve hashtagove. To je potpuno besmisleno, a za pratioce i neshvatljivo. Na kraju krajeva, ako ste neko vrijeme ostali sami, zašto pisati o tome? Uostalom, treba uživati u trenutku, a ne smisliti hashtagove o svojim #bajkovitim vezama. Slažete li se?

Nagovještaji o poklonima i željama

Ovo je pokazatelj da svi prethodni savjeti nisu uspjeli, što znači da čovjek ne razumije šta želite, ili nije spreman za određene akcije. Ovo ponašanje ukazuje na jedan od dva problema. Prvo je da ne razgovarate o svojim željama. Drugo je što ste toliko nezadovoljni vezom da bar na ovaj način pokušavate da je promijenite. Posebno žalosno u takvim slučajevima su one djevojke koje na primjer objavljuju ruku sa prstenom i opisom fotografije “Rekla sam Da!”

Oznaka voljene osobe na svim fotografijama

Naravno, možete označiti profil muškarca u zajedničkoj slici sa odmora. To je logično. Ali tagovati voljenu osobu na svim fotografijama prava je noćna mora. Ali mnogi ne razmišljaju o tome i označavaju tako: dok doručkujemo („ukusna je za moju mačku @“), opuštamo se s prijateljima („Miss you @“) ili radnim sastancima („Bilo bi bolje kada bismo išli sa @ sada“ ). Ovo ponašanje ukazuje na to da pokušavate na sve načine da podsjetite muškarca da je vaš i samo vaš. Ali da li je zaista tako?

Žalbe na vašeg partnera

Mi, djevojke, znamo kako da sakrijemo svoje probleme! Citati Remarka, priče o djevojkama, filozofska razmišljanja, primjeri iz života zvijezda … Šta možete sve da smislite samo da kažete o svojim nevoljama. Ali čemu to služi? Ili za žaljenje ili zbog toga što će čovjek pročitati post i razumjeti svoje greške. Ali to ne uspijeva. Vaši prijatelji (samo nemojte biti uvrijeđeni) ne brinu o ovim problemima, a vaš voljeni, najvjerovatnije, neće razumjeti šta ste imali na umu. Stoga zaista sretćni parovi probleme rješavaju razgovorom u stvarnom životu, a ne tužnim postovima, prenosi Ženski magazin.

Intimne životne priče

Ako niste poznati seksualni bloger, molimo vas ne govorite svojim prijateljima sa društvenih mreža o svojim metodama kontracepcije ili jestive komplete donjeg veša za romantično veče. Ovo takođe uključuje priče o najneobičnijim mjestima ili pozama u kojima ste vodili ljubav, kako seks učinite raznovrsnijim ili kakve intimne poruke međusobno šaljete na poslu. Ovo su previše lične stvari da bi ih mogli dijeliti na društvenim mrežama. Ili možda nije sve tako ružičasto kako pišete, i to je jedini način da vas podsetimo da ste još uvijek zajedno sa muškarcem? Ne znamo za vas, ali u takvim pričama ne vidimo nijedan nagoveštaj o srećtnoj vezi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,