Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stvari koje nikako ne biste trebali raditi dok ste u izolaciji

I dok za neke ljude vrijeme samoizolacije označava miran period koji će provesti kod kuće s najbližima i raditi na stvarima za koje do tada nisu imali vremena, za druge je to isto vrijeme poput prokletstva.

Trenutna situacija ni za koga nije laka i zahtijeva različite vrste odricanja. Ipak, to ne znači da biste trebali klonuti i pretvoriti to vrijeme u pakao, stoga vam donosimo popis pet ključnih stvari koje ne biste trebali raditi kod kuće dok traje vrijeme samoizolacije, prenosi index.hr.

Praćenje profila na društvenim mrežama koji u vama izazivaju negativne osjećaje

Imate potpunu slobodu koga možete pratiti, a koga ne, stoga pametno birajte i ne budite mazohisti koji prate neku osobu iako vas živcira, ljuti ili vam svojim objavama izaziva napade panike.

Razgovor o negativnim temama i potpuna izolacija

Povežite se sa svojim ukućanima umjesto da se na mjesec dana povučete u svoju sobu. Prisjećajte se starih vremena, smijte se i družite umjesto da vam cijeli život bude jedan veliki sivi oblak.

Negativno razmišljanje

Pokušajte svoje misli usmjeriti na zahvalnost za sve što imate umjesto da se brinete zbog onog što vam nedostaje. Čitajte motivacijske knjige, gledajte komedije, meditirajte i činite sve što je u vašoj moći da održite pozitivan i zdrav duh.

Obitavanje u haosu

Sada je pravo vrijeme za jedno veliko proljetno čišćenje životnog prostora. Umjesto da živite u neredu i prljavštini organizirajte malu radnu akciju (čak i ako živite sami) i raščistite sve ormare, dubinski očistite cijeli dom i automatski ćete se osjećati sjajno.

Nekretanje

To što ne možete šetati po gradu ne znači da ne možete odraditi sjajan kućni trening za koji vam i ne treba oprema. YouTube je prepun videa fitness trenera s odličnim treninzima koji se mogu odraditi bilo gdje pa zbilja nemate izgovor. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,