Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stvari koje bi svaka dama trebala imati u svojoj torbi

Preuzmite sliku

Ženska torba naizgled je predmet bez dna u koji stane enormna količina i korisnih i beskorisnih stvari,  piše Bright Side.

U njoj uvijek možete pronaći neke jedinstvene stvari, a neke od njih mogu ne samo spasiti djevojku koja ih nosi, već i nekoga drugog da ne dođe u neugodnu situaciju, prenosi Tuzlanski.ba.

Dodatne čarape / hulahopke

U jesen je lako zakoračiti u lokvu i smočiti noge. Zimi biste čak mogli završiti u snježnom nanosu, izvaditi snijeg iz čizama i shvatiti da su vam noge mokre. Dodatne čarape su neophodne stvari u torbi – pomoći će vam da uvijek budete ugrijani.

 • Čačkalice

  Često vam komad salate ili orašasti plod uđe u najudaljeniji kut usta i počne vam smetati. Ne pokušavajte ga izvaditi rukama – bolje je korištenje čačkalice. Međutim, imajte na umu da biste ovu metodu trebali koristiti u toaletu, a ne javno.

  Pazite da odaberete čačkalice koje su sigurno zapakovane, u protivnom biste mogli imati razbacane čačkalice po cijeloj torbi.

  Lična karta

  Oblici identifikacije, poput pasoša i zdravstvenog osiguranja, uvijek trebaju biti pri ruci. Ti su dokumenti potrebni u trgovinama, u pošti, na klinici, za preuzimanje plaćenih internetskih narudžbi i u banci.

 • Podaci o vašoj krvnoj grupi i brojevi telefona bliske rodbine

  U nekim slučajevima medicinski radnici moraju znati krvnu grupu neke osobe. Također, ako vam iznenada zatreba hitna pomoć, bit će važno da medicinski radnici brzo pronađu vaše rođake kako bi ih mogli obavijestiti gdje ste.

  Sredstvo za dezinfekciju ruku

  Naučni projekt koji je napravila Danielle Abadam pokazuje koliko klica živi na našim rukama. Zato se, kako bismo izbjegli razne bolesti, preporučuje dezinfekcija ruku prije svakog obroka, nakon korištenja toaleta i nakon boravka na drugim javnim mjestima.

 • Krema za sunčanje

  Krema za sunčanje je neophodna ne samo na plaži ljeti da se sunčate, već i svaki dan zimi. Dawn Dorsey sa Univerziteta u Teksasu, Univerzitet u Texasu Anderson, spomenula je koliko je važno primjenjivati ​​kremu za sunčanje tokom cijele godine kako bi se smanjio rizik od raka kože.

  Melem za usne ili sjaj

  Naše usne mogu se zaista isušiti po vjetrovitom vremenu, zato je uvijek nužno nositi sa sobom balzam za usne – uostalom, i vaše usne zahtijevaju odgovarajuću njegu. Takođe, nijansa ili svjetlucavi sjaj mogu vam biti od velike pomoći kada vaš dan završi i započne večernji izlazak u grad – možda nećete imati vremena svratiti kući i našminkati se.

 • Krema za ruke

  Hidratantna krema za ruke spasit će vaše ruke od hladnoće zimi, a ljeti nakon kupanja u slanom moru. Nanošenje hranjive kreme nije samo ugodan, već i koristan postupak kako bi vaše ruke izgledale mlado.

  Eksterni punjač ili punjač

  U današnje vrijeme ljudi ne mogu napraviti niti jedan korak, a da svoj pametni telefon nemaju sa sobom. Moramo čitati recenzije, dobiti upute, nazvati prijatelje, kako bismo popravili svoje raspoloženje. Da ne bismo ostali bez našeg telefona u najneočekivanijem trenutku, bolje je da uvijek imate sa sobom eksterni punjač ili punjač.

 • Parfem u veličini za putovanja

  Trag parfema je nešto po čemu će se drugi sjećati i ostat će u sobi čak i nakon vašeg odlaska. Imati mini bočicu svog omiljenog parfema u torbici nije luksuz, već stvarna potreba.

  Tamponi

  Čak i ako su „ti dani“ još daleko, vaše prijateljice ili nepoznata djevojka u toaletu će ih možda trebati. Štaviše, dobro je uvijek imati pri ruci neke tampone, u slučaju da se vaš ciklus odluči malo pomaknuti.

 • Vlažne maramice

  Ako sredstvo za dezinfekciju može zaštititi ruke od mikroba, vlažne maramice mogu pomoći u održavanju cipela i odjeće čistima. Od vitalnog su značaja ako slučajno pokapate sos na pantalone, prolijete kafu po vrhu ili zaprljate jaknu jer ste dodirnuli prljavi automobil. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,