Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stručnjakinja za odnose: “Ovo nemojte nikako raditi kada vas partner ostavi…”

Preuzmite sliku

Niko ne voli biti ostavljen, sa slomljenim srcem. Od svih taktika suočavanja s bolom, izaberite one koje su najbolje za vas, a neke metode izbjegavajte pod svaku cijenu, za vlastitu dobrobit…

Stručnjakinja za spojeve dijeli šta nikada ne biste trebali učiniti nakon što vas partner ostavi. Nije tajna da prekid može biti bolan, ali činite stvari još neugodnijima ako radite ove stvari nakon razlaza.

Nije tajna da prekid s nekim može biti težak. Niko ne voli da mu je srce slomljeno, ali neki su skloni sami sebi pogoršati stvari. U svojoj nedavnoj kolumni, poznata australska stručnjakinja za veze Jana Hocking rekla je da neki rade velike greške nakon što ih partner ostavi, prenosi 24sata.hr.

 • U prošlosti je priznala da je isprobavala razne taktike kako bi namamila muškarce natrag kada bi veza puknula. Te su metode uključivale molbe da ostanu kao i objavljivanje fotografija na društvenim mrežama u nadi da će ih gledanje njenih slika natjerati da razmisle o tome šta propuštaju.

  Ali jednom je pokušala nešto sasvim drugačije, a to je bilo pronalaženje ‘zdravog načina’ za suočavanje s razdvojenošću, što je u njenom slučaju bilo rezervisanje terapije i razgovor o njenoj tuzi sa stručnjakom.

  Jana je rekla da je to učinilo čuda, jer je mjesec dana kasnije bivši stupio u kontakt s njom u nadi da će obnoviti stvari. Ali, u to vrijeme, znala je da je to toksična situacija pa je odbila ponudu, a to je bio početak novog pristupa ljubavi.

  – Dakle, ako želite znati kako sam to učinila, a možda ste i sami usred prokleto užasnog prekida, dopustite mi da s vama podijelim svoj plan u pet koraka za ‘pobjedu prekida’. Prije nego što počnem, postoji jedno osnovno pravilo. Koraci su super jednostavni, ali morate ih se pridržavati. Ako pokleknete u bilo kojoj fazi, izgubili ste. Zato neka vam disciplina bude najbolji prijatelj – poručuje Jana.

  Ona preporučuje da ih ‘utišate’ na društvenim mrežama, što je bolje od blokiranja jer tako izgledate manje ogorčeni. Ništa dobro ne može doći iz toga da ostanete prijatelji, i bolje je da su izvan vidokruga. Zatim je rekla da se trebate zaposliti i baciti na ono što vas čini sretnima. Bilo da se radi o poslu, planovima s prijateljima, šetnji ili članstvu u nekom klubu.

  Postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste ispunili svoje vrijeme i učinili svoj život ispunjenim.

  Jana je predložila da se čak možete počastiti, a to ne mora biti mršavljenje, odlazak u teretanu, već samo učinite nešto da se osjećate dobro u sebi. To može biti bilo što, od nove frizure, nove odjeće ili jednostavnih promjena kako biste poboljšali raspoloženje.

  Još jedan ključ uspjeha je odricanje od pića, jer poruke u pijanom stanju ne vode nikud, nikada.

  – Nije tajna da alkohol ometa komunikacijske putove mozga i može utjecati na naše raspoloženje i ponašanje. Čak i ako mislite da se dobro nosite sa svime, sve se može promijeniti nakon što popijete nekoliko pića. Pazite koliko pijete i recite ‘ne’ jednom piću previše – upozorava.

 • Na kraju, Jana je rekla da morate imati na umu da ćete u jednom trenutku vjerovatno opet naletjeti na bivšeg, donosi Daily Star.

  Možete ih negdje sresti, ali način na koji ćete reagovati na interakciju je ključan. Nemojte im dati do znanja da vas i dalje zanimaju, pa ako vam se obrate, pobrinite se da ne izgledate da vam je drago što ih vidite ili da ste jako iznervirani. Ostanite pristojni, smireni i svakako pokažite da vam njihova prisutnost ne smeta, savjetuje stručnjakinja. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,