Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stručnjakinja otkrila kako završiti razgovor koji vam je naporan bez da ispadnete bezobrazni: ‘Koristite ovaj psihološki trik’

Preuzmite sliku

Cini se da gotovo svakodnevno učimo nove stvari zahvaljujući TikToku te trikovima i savjetima koji nam mogu malo olakšati život.

Iako su to uglavnom savjeti za čišćenje i kuhanje, jedna korisnica otkrila je odličan trik za neugodne situacije. Korisnica TikToka i stručnjakinja za mentalno zdravlje, Karissa Wampler, redovno dijeli niz videozapisa koji objašnjavaju psihološke trikove koje ljudi mogu koristiti u svoju korist, a jedan uključuje završavanje neugodnih razgovora bez da se činite nepristojnim.

@k.wampIf you want all 10 days, the video is up on my youtube 🤗🤯 ##psychology ##advice ##fyp ##socialanxiety

♬ Therefore I Am – Billie Eilish

– Sljedeći put kad zapnete u razgovoru koji ne želite voditi, evo što ćete učiniti. Umjesto da izmišljate ispriku ili se jednostavno udaljite, zapravo se možete poslužiti psihologijom da njih natjerate da završe razgovor umjesto vas.

Dok razgovarate, prebacujte se s gledanja na lijevo oko, desno oko i čelo. Pogled u čelo čini podsvijest nevjerovatno neugodnom što će ljude navesti da vjeruju da trebaju izaći iz razgovora – objasnila je. Karisin video od tada je pregledan preko 400 hiljada puta i prikupio je više od 70 hiljada lajkova, a mnogi su ostali oduševljeni ovim trikom. “Ovo je tako pametno, hvala ti”, komentarisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Trebam probati ovo!” (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,