Ponedjeljak, 23. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stručnjakinja otkrila: Evo kako ćete se riješiti korova uz samo jedan prirodni proizvod

Preuzmite sliku

Čini se da se neželjeni korov uvijek pojavi tamo gdje najmanje želimo; između pukotina terase ili pločnika. Zato je jedna stručnjakinja za biljke i vrtlarstvo otkrila jeftino rješenje za uništavanje korova.

“Obeshrabrujuće je vidjeti da su sati teškog rada u vrtu uništeni zbog dosadnog korova koji kao da niče niotkuda. Na tržištu postoji mnoštvo komercijalnih proizvoda koji će ga brzo ubiti, ali većina ih sadrži štetne hemikalije, a tu će vam pomoći – alkoholni ocat! Ne samo da je alternativa bez hemikalija, već ćete uštedjeti na kupovini skupih sredstava”, objasnila je.

Prema riječima stručnjakinje, kiselina u alkoholnom octu ubija korov i gotovo sve s čim dođe u dodir pa je izvrsno rješenje za uklanjanje korova na terasi, ali baš i ne za travnjak; jer može i njega uništiti. Stručnjaci preporučuju stavljanje octa u bocu s raspršivačem i prskanje po listovima i stabljikama korova.

Ocatova kiselina naime vuče vodu iz korova što uzrokuje njegovo sušenje i propadanje. Ipak, duboko ukorijenjene trajnice neće skroz uništiti pa je važno da korov potpuno izvučete van, kako biste izbjegli ponovan rast. Najbolji dio je što se litre octa mogu kupiti za mali djelić cijene sredstva protiv korova, tako da će trajati puno duže od komercijalnih sredstava. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,