Nedjelja, 21. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stručnjaci su konačno otkrili koje je najbolje vrijeme za intimne odnose

Nakon treninga, svima nam je na umu samo doći kući, no umjesto odmora, možda je dobra ideja – družiti se s partnerom. I pritom mislimo na seks jer on poslije vježbanja ima mnoge zadivljujuće prednosti.

Poslije treninga već se osjećate kao da ste na vrhu svijeta, pa zašto ne biste još više pojačali taj osjećaj?

Donosimo nekoliko razloga zašto biste se trebali seksati nakon vježbanja i odrađenog treninga.

Uzbuđenje je veće
Istraživanja su pokazala da vježbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje, tvrdi Aline Zoldbrod, seksualna terapeutkinja koja to objašnjava povećanom cirkulacijom koja se razvija tokom vježbanja, a ona utječe na povećani protok krvi u vagini i u klitorisu, prenosi Health. Istraživanja su pokazala da 20 minuta vježbanja može pripremiti tijelo žene za seksualna uzbuđenja pa će tokom seksa njeno tijelo intenzivnije reagirati.

Osjećat ćete se atraktivnije
Za seks je jako bitna slika kakvu osoba ima o sebi. Istraživanje časopisa Sexual Medicine iz 2016. godine pokazalo je da one žene koje nisu jako zadovoljne svojim tijelom, pokazuju i manju želju za seksom i uzbuđenje tijekom istog. Ključ je prilikom vježbanja naći vježbe zbog kojih se osjećate bolje i atraktivnije, a time si povećati i samopouzdanje, prenosi Večernji list.

Orgazmi će vam biti bolji
Bez obzira na to radi li se o jogi ili dizanju utega, svaka fizička aktivnost pomaže smanjiti tenzije i povećava razinu endorfina. Zahvaljujući tome, tijelo se opušta, a osoba postaje svježija i veselija, što vodi prema boljem orgazmu.

Postat ćete bliskiji s partnerom
Osim što s partnerom provodite vrijeme u kinu, restoranu ili pred televizorom, zašto ne biste zajedno i vježbali? To može biti izrazito zabavno, a može poslužiti i kao predigra za seks. Istraživanja su pokazala da su parovi koji zajedno sudjeluju u uzbudljivim aktivnostima zadovoljniji i u krevetu. Terapeutkinja je rekla: – Kad dijelite iskustva s partnerom, to je uvijek plus, a u osobi raste želja za seksom nakon vježbanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: