Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stomatologinja: 4 stvari koje saznam čim vam pogledam u usta, kao i to jeste li trudni…

Preuzmite sliku

Stomatolozi mogu odmah primijetiti četiri stvari gledanjem u pacijentova usta, uključujući i to je li žena trudna.

Kada idete zubaru, razumljivo je da mislite da stručnjaci samo pregledavaju vaše zube. Ali jedna stomatologinja otkriva da ima još mnogo toga što mogu vidjeti kada pregledaju usta – a neka ‘otkrića’ su vrlo iznenađujuća.

Stomatološka klinika Chelsea objavila je video na društvenim mrežama u kojem su svoje klijente proveli kroz ‘stvari koje stomatolog može reći o njima samo gledajući u njihova usta’.

U videu, istaknuli su razne stvari koje su otkrili u prošlosti. Mogu pretpostaviti da ste trudni, jer ne samo da jutarnje mučnine uzrokuju eksploziju cakline, već trudnoća također može uzrokovati upalu i osjetljivost desni.

Ostale stvari koje vide uključuju i to da ste ‘sisali palac’. Objasnili su i da vam mogu pomoći riješiti se neke navike, ako na primjer ‘grizete nokte’.

Osim toga, oni mogu reći ‘je li konzumirate neka opojna sredstva’ jednim jednostavnim pregledom. I na kraju, istaknuli su kako sigurno mogu znati jeste li se dodatno potrudili oko svojih zuba prije nego što ste sjeli na njihovu stolicu.

– Koristili ste konac za zube neposredno prije termina i to je jedini put kada ste to učinili – kažu.

Pratitelji su ostali iznenađeni otkrićima i tražili su više detalja. Također, jedna komentatorica se složila kako neke od ovih stvari zna iz vlastitog iskustva jer joj je njezin zubar rekao da će postati mama.

– Začudo, moj zubar mi je rekao da sam trudna, nakon termina sam kupila test i sada imam bebu – rekla je jedna žena. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje