Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stjuardesa otkrila tajnu: Šta nikad ne bi trebalo da pijete na letu, a svi najčešće naručuju

Preuzmite sliku

Kat tvrdi da je najveća greška koju možete da napravite u avionu konzumiranje tečnosti koja nije u limenci ili plastičnoj boci.

„Razlog je taj što se ti rezervoari za vodu nikada ne čiste i odvratni su“, rekla je.

„Razgovarajte sa stjuardesom, mi rijetko, rijetko pijemo čaj ili kafu, oni dolaze iz istog rezervoara za vodu i tako kada pijete tu kafu i čaj to dolazi iz te tople vode i to je apsolutno odvratno. Cijela mašina se nikada ne čisti, pritom se nalazi pored toaleta“, nastavlja ona.

Osim što ne treba da tražite čaj i kafu, Kat takođe vjeruje da roditelji ne bi trebalo da traže toplu vodu za bebe. Umjesto toga, ona preporučuje da tražite flašu vode i šolju tople vode. Zatim pravite formulu koristeći hladnu vodu, a flašicu zagrijte tako što ćete je staviti u šolju tople vode.

@katkamalani Just promise me you won’t 🤢 #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound – Kat Kamalani

Nije poznato za koju aviokompaniju je Kat radila kao stjuardesa, kako piše Mirror, ali više od milion ljudi je pogledalo njen video, a hiljade prokomentarisalo.

Mnogi su bili ljuti na sadržaj, zahtjevajući da znaju zašto stjuardese ne čiste rezervoare tople vode ako su tako loši.

„Trebalo bi da ih očistite“,

„Zašto ne popravite ovo ako znate za to? Ovo je neodgovorno“,

“Uf nije ni čudo što je kafa u avio kompanijama loša“.

Međutim, nisu se svi složili, a neki koji su tvrdili da rade za aviokompanije rekli su da to nije slučaj sa svim avionima.

„U mojoj aviokompaniji rezervoari za vodu se redovno prate i dezinfikuju. Također, čelične posude u aparatima za kafu se mijenjaju poslije svakog leta keteringom“, rekao je jedan korisnik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,