Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stav i izgrađen karakter: Zašto muškarci vole žene koje im govore „ne“?

Preuzmite sliku

Žene vole da ugađaju muškarcima do te mjere da pogaze svoja mišljenja.

To može biti pogrešan pristup kada su u pohodu da zavedu muškarca. U tom slučaju bolje je neke stvari prećutati. Da bismo udovoljili finom dečku, spremni smo učiniti mnogo – stajati satima u neugodnim cipelama, savladati hiljade recepata, gušiti se u tijesnim haljinama ili gledati nezanimljive TV serije. Ali ponekad, da biste muškarca šarmirali, dovoljno je jednostavno reći ne malo češće.
 
“Ne, nisam OK ali proći će me”

Možda u ovom trenutku prolazite kroz težak period – poteškoće na poslu, sukob sa bliskom osobom ili slično… Bilo kako bilo, muškarci po prirodi ne vole da slušaju ženske žalopojke. Recite mu da imate lični problem koji same morate riješiti i on će vjerovatno biti načinom na koji rješavate svoje probleme. Oni ne znaju naći način da vas utješe i u takvim situacijama se ne znaju ponašati, zato ih opterećujte što manje.

 • “Ne sviđa mi se to”

  Mnoge žene griješe jer se trude što više da ugode muškarcu kako bi ga osvojile. Pokažite mu da ne može sa vama kako hoće. Ne govorite da vam se sviđaju stvari koje mrzite samo da biste mu udovoljili. Ne dozvolite da stekne utisak da ćete biti njegova služavka, neka se malo i sam pomuči. Neka vidi da imate jasan stav na svaku temu i da imate izgrađen karakter. Mnogim muškarcima se sviđaju žene sa jasnim stavom.

  “Ne mogu danas”

  Muškarci to neće priznati, ali odbijanje ih često privlači. Ako vas je pozvao na sastanak, a prethodnih noći ste bili zajedno, budite mudrije pa ga odbijte. Tako ćete mu dati do znanja da vam se svijet ne vrti oko njega i da vas ne može lako imati. A svima je jasno da muškarci ne vole lake žene. (pult24.info)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,