Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stan zbog kojeg ćete poželjeti urediti svoj dom u skandinavskom stilu

Preuzmite sliku

Skandinavski pristup uređenju enterijera vrlo je popularan upravo zbog svojih minimalističkih principa, svijetlih boja i svježine kojom odišu detalji. Često na Instagramu pronalazimo inspiraciju kada je u pitanju uređenje doma, a ovaj profil možda potakne i vas na neke promjene.

Omiljeni skandinavski stil

Bliži nam se lijepo vrijeme koje sa sobom nosi i promjene u našim domovima. Krenut ćemo s velikim pospremanjima i reorganizacijom prostora, a nerijetko možemo učiti puno s nekoliko malih detalja. Skandinavski stil odiše profinjenošću upravo zbog tih detalja. Svijetle boje, kako na zidovima tako i na namještaju dat će prostoru otvorenost i prozračnost, a sitni minimalistički detalji taj dizajnerski touch, prenosi Journal.hr.

Pletene košare i cvijeće u decentnim vazama, unijet će dašak prirode u vaš dom, a minimalistički posteri na zidu pretvorit će vašu dnevnu sobu u pravu malu galeriju. Važno je da vašem prostoru osigurate dovoljno svjetla, a ako to i nije potpuno moguće ogledala će vam u tome pomoći. Kada su u pitanju zavjese i posteljine, neka i one budu svijetle, boje pijeska ili blagih zemljanih tonova. Što više prirodnih materijala, to bolje. Drvene grede, stolići i jednostavne metalne konstrukcije odlike su tog skandinavskog stila.

Poigrajte se lampama i svijećama jer je upravo ta blaga svjetlost odlika svakog cosy doma. Važno je i dobro organizovati prostor, a tu su idealna pametna rješenja za odlaganje. Veliki mekani tepisi, dekice i jastučići nezaobilazni su detalji koji će svakom domu dati toplinu. Na kraju nemojte zaboraviti svojim biljkama osigurati dobro mjesto u stanu, a izaberite one koje će najbolje odgovarati vašem tempu života. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,