Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta vidite prvo? To što je prvo otkriva za čime najviše žudite u ljubavi (FOTO)

Preuzmite sliku

Čovjeku nije uvijek lako shvatiti šta traži u ljubavi, ali dobra vijest je da su vizualni testovi ličnosti, kao što je jedan u nastavku teksta, osmišljeni tako da bi se izbjegla nagađanja na ovako teška pitanja.

Kao ljudska bića rođeni smo s određenim potrebama. To su fiziološke potrebe poput potrebe da jedemo, pijemo vodu i spavamo kako bismo preživjeli. Ali, imamo i druge potrebe koje možda nisu tako očite, ali su jednako važne za našu trajnu sreću i dobrobit.

Ljubav je više od samo osjećaja leptirića u stomaku. Zaljubljenost je psihološki i fizički zdrava za ljude. Osjećaj ljubavi stvara pozitivne hemikalije u mozgu koje doslovno mijenjaju raspoloženje ljudi, te ih čini sretnijim.

Sve što trebate učiniti je pogledati sliku i zabilježiti koji element ste prvo vidjeli.

 • 1. Muško lice

  Ako ste prvo vidjeli muško lice, vi ste osoba koja se jako trudi zaslužiti poštovanje ljudi u svojoj okolini. Obično nemate s tim problema jer dobro čitate ljude i znate kako se kome trebate predstaviti. To je korisna vještina, a vi niste neiskreni u procjeni toga što kome predstaviti, nego prilagodljivi, a ta osobina vas čini zagonetnima i interesantnima.

  2. Čovjek u kaputu 

  Ako ste prvo vidjeli čovjeka u kaputu vi ste poprilično tužna osoba. Niko ne govori da ste klinički depresivni, iako i za to postoji mogućnost, ili općenito osoba koja je najčešće tužna i bezvoljna. Vi ste svjesni ravnoteže između svih stvari – života i smrti, sreće i tuge, početka i završetka. To je težak način gledanja na svijet u cjelini, ali definitivno vas uči da cijenite i najmanje stvari.

  Ono što stvarno trebate od ljubavi je potpuno prihvatanje.

  3. Beba

  Ako ste prvo vidjeli bebu vi ste tip osobe koja se često osjeća bespomoćno. Iako ste odrasla osoba. Znate kako se brinuti o sebi i kako plaćati račune, ali većinu vremena se osjećate kao da samo sjedite i čekate da vam se nešto desi. Često ste pod stresom i osjećate se kao da nikad niste ‘punih baterija’, već ste konstantno neispavani i skloni barem dva puta sedmično ispustiti koju suzu.

  Ono što stvarno trebate od ljubavi je da vas neko njeguje.

  4. Čarobnjak

  Ako ste prvo vidjeli čarobnjaka u sredini slike, vi ste jednako znatiželjni o vašem budućem životu koliko ste zainteresirani za ovaj. Možda ste vjernik ili ste upoznati s više različitih religijskih tumačenja, a možda ne vjerujete ni u jedno, jer vi ste previše znatiželjni da bi se posvetili samo jednom tumačenju. U svakom slučaju, motiviše vas svijest i uvjerenje da ovaj život nije jedini.

  Ono što stvarno trebate u ljubavi je duhovna veza s nekim.

  5. Dvojica muškaraca

  Ako ste prvo vidjeli dvojicu muškaraca kako stoje pored čarobnjaka, vi ste osoba koja je tvrdoglava, usredotočena i u potpunoj kontroli nad svojim životom. Zvuči iscrpljujuće? To je vjerojatno zato što i jest. Vaš život bi bio mnogo lakši kad bi vas bilo dvoje, jer bi tada pored vas bio još neko ko zna kako se stvari trebaju odvijati. Mislite da ste uvijek u pravu, a problem ljudima oko vas je da obično i jeste.  Ako postoji prostorija u kojoj niste najpametniji, još u nju niste ušli.

  Ono što vi trebate od ljubavi jest da vas izaziva. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,