Nedjelja, 19. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šta sve možete da zaključite iz njegovih poruka?

Ako ste trenutno u fazi dopisivanja sa dečkom koji vam se sviđa, ovaj tekst bi vam mogao biti koristan. Tehnologija je postala nezaobilazan dio svačijeg života skoro, pa tako način na koji komunicirate može da otkrije mnogo.

Naravno da uvijek postoje oni za koje ova pravila ne važe. Mi ovdje govorimo o prosječnom muškarcu. Dakle, više pažnje obratite na poruke koje vam šalje i uz pomoć ovih savjeta naučite da čitate “između redova.”

Koliko mu je stalo

 • picture of happy woman with cell phone
 • Neki muškarci ne pišu često poruke, ali uglavnom možete da vidite da li je pročitao vašu poruku. Ukoliko se nije potrudio da na nju odgovori, to najvjerovatnije znači da mu baš i nije pretjerano stalo do vas. Nemojte mu poslati deset poruka da biste dobile odgovor. Jedna od najvećih stvari koje možete saznati iz njegovih poruka je da li je i koliko zainteresovan za razgovor s vama.

  Kakva mu je gramatika

  Iz njegovih poruka vrlo lako možete da zaključite kako barata sa gramatikom, kao i koliko je obrazovan. Ipak, ako je loš u gramatici, ne mora značiti da je i loša osoba. U svakom slučaju, njegova gramatika nije karakteristika zbog koje bi trebalo da ga osuđujete.

  Koliko brzo odgovara

  Neki ljudi vode život pun obaveza, zato ne bi trebalo da paničite ako vam odmah ne odgovori na poruku. Ipak, ako vam odgovori za nekoliko sekundi, uprkos tome što je zauzet, to onda nešto znači. Muškarac koji vam uvijek i brzo odgovara na poruke želi da vam pokaže da mu je stalo do vas i da se na njega možete da se oslonite.

 • djevojka-mobitel
 • Dužina poruke

  Odgovara li vam na poruku u kratkim porukama ili cijelim rečenicama? Na temelju dužine njegovih odgovora takođe možete da zaključite da li je i koliko zainteresovan za vas. Ako vi njemu pišete mini esej, a on vam odgovara emotikonima ili vrlo kratkim odgovorima, to bi moglo da znači da nije pretjerano zainteresovan za vas. Ako mu se zaista sviđate, onda će se potruditi da vam pošalje i primjeren i lijepo sročen odgovor.

  Kako se ponaša

  Nekim ljudima je ugodnije da komuniciraju online, jer tada ne moraju da vas gledaju u oči. Ipak, ako se vaša simpatija ponaša totalno drugačije u realnosti nego preko poruka, to znači da sa njim nešto nije uredu pa budite oprezni.

  Poruka ili poziv

  Svako voli dopisivanje jer je brzo, učinkovito i jeftino. Ipak, ako će vas vaš dragi radije pozvati nego poslati poruku, to znači da voli da čuje vaš glas. Muškarac koji će provesti sate razgovarajući sa vama preko telefona je prava rijetkost. Čuvajte ga.

  (cosmopolitan.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,