Srijeda, 14. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta selfie fotografije govore o tebi i tvojim prijateljima?

Preuzmite sliku

Za ljude koji objavljuju selfieje, više je vjerovatno da će pokazati “tamnu stranu” svoje ličnosti. Ta “tamna” strana sastoji se od narcisoidnosti, manipulacije drugima te psihopatije

 • FBL-WC-2014-MATCH29-GER-GHA
 • Koliko ste zapravo narcisoidni?

  To ćeš lako izračunati, jer bi odgovor na pitanje mogao dati broj selfie slika koje postavljate na društvene račune.

  Prema jednom nedavnom istraživanju, u kojem je sudjelovalo 800 muškaraca te jednom drugom, u kojem je sudjelovalo 400 žena, za ljude koji objavljuju selfieje, više je vjerojatno da će pokazati “tamnu stranu” svoje ličnosti.

  Ta “tamna” strana sastoji se narcisoidnosti, manipulacije drugima te psihopatije, koja uključuje impulsivno djelovanje, zanemarujući osjećaje drugih ljudi.

  No, bitno je naglasiti da to ne mora uvijek biti u negativnom smislu, jer postoji i ona dobra narcisoidnost, koja ti pomaže u unaprijeđenju na poslu i ostvarivanje sličnih ciljeva.

  Ali da, to svakako može biti pokazatelj i one negativne narcisoidnosti, koja može štetiti odnosima s drugim ljudima pa ne bi bilo loše informisati se unaprijed. Sva sreća, danas ljudi doista nemaju problema sa dijeljenjem raznih informacija na društvenim mrežama. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje