Utorak, 19. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šta nam zapravo donosi “pauza u vezi” ?

Rješenje problema ili prekid veze?

Prema statističkim podacima, oko 80% parova pauzu u odnosima smatra životnom prekretnicom, koja pomaže razumijevanju sebe, svojih osjećaja i želja, piše Ženski magazin.

Preostalih 20% je sigurno da privremena pauza nije opcija, jer dovodi do konačnog prekida. Šta se zaista događa?

Želja za pauzom je signal

Želja za odmorom uvijek je alarm. Nešto je pošlo po zlu jer niko nikada ne bi pomislio na ideju odmaranja od sreće. Druga važna tačka: da li više volite da bježite od problema jer ste previše umorni ili zato što ih ne želite u principu riješiti? U drugom slučaju, sve je definitivno izgubljeno: nedostatak podsticaja za rad na vezama je odsustvo ljubavi.

Pauza nije rješenje problema

Mnogi vjeruju da će pauza poput magije ublažiti nekoliko nesporazuma i svađa. Neće. Možete se razdvojiti i ponovo okupiti – i problem će ostati. Zaista je veoma korisno sagledati situaciju sa svih strana. Pauza pomaže da se ohladite, apstraktno, ponovo pokrenete, mirno razmislite i shvatite šta je pošlo po zlu. Pored toga, tokom pauze imaćete priliku da uporedite kako se osjećate ugodnije – sa njim ili bez njega. Možda zaista ne slijedite isti put: ne plašite se da donosite hrabre odluke i krenete naprijed.

Možda ćete samo tokom pauze moći da procijenite koliko vam muškarac znači. Postoje dva moguća scenarija. Prvi: da iznenada otkrijete da vam nije potreban. Drugi: želite odmah da ga vidite, pričate puno o vama, uzmete za ruku i nikada ne puštate. Ako se pokaže da je ta želja obostrana, vaš odnos, naravno, postaje jači. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,