Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta košulja koju nosiš govori o tebi?

Preuzmite sliku

Postoji grana psihologije koja se bavi utjecajem načina odijevanja na život, i obrnuto.

Ovo nas nimalo ne iznenađuje s obzirom na to da ono odaje puno detalja o ličnosti, a jedna od prilika za provjeru ove teze jeste razgovor za posao. U tom slučaju prikladno je obući odijelo, ili neki drugi klasičan komad, u suprotnom kandidat djeluje neozbiljno. Doza kreativnosti dozvoljena je u toj industriji, pa se može razmišljati i u pravcu ležernosti.

Sa druge strane, naš izbor nikada nije slučajan, biramo i po tome kako se osjećamo. Danas na tapetu je košulja, za koju postoji uvriježeno mišljenje da je prikladna samo u formalnim prilikama.

1. Svilena košulja

Ukoliko je zakopčana do grla i upotpunjena pantalonama visokog struka, poruka koju šaljete je ozbiljnost i elegancija. Kada je gornje dugme otkopčano, glasate za senzualnost, posebno ukoliko se iskombinuje sa čipkastim vešom, džinsom i čizmicama do članka.

2. Teksas košulja

Naravno, teksas košulja predstavlja suprotnost svilenoj, pa je odličan izbor za druženje sa prijateljima. Ona je šik, a istovremeno i dovoljna da privuče pažnju. Često je nepravedno zapostavljena, te razmišljajte u ovom pravcu.

3. Lanena košulja

Idealna za bezbrižno ljeto, ali i u kancelariji uz sako od istog materijala. Ovaj materijal poručuje da držite do sebe i igrate na sigurno. Kako je trenutno jesen, bijelu varijantu je dobro zamijeniti nekom tamnijom. Zamislite spoj čokoladne košulje, farmerki i mokasina…

4. Klasična košulja

Bijela, plava ili prugasta košulja, svejedno je, jer je ideja da volite sigurnost i zonu komfora. Riječ je o odabiru sa kojim nema greške, jer se pažnja usmjerava na druge aspekte pojave. Naravno, postoje i osobe koje vole drastičnije kombinacije – dezene, boje ili dodatak nakita, što je uvijek pohvalno. (City Magazine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,