Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta ako vam prilikom ukrašavanja poklona nestane papira ili ljepljive trake? Pomoći će vam ovi trikovi

Preuzmite sliku

Praznučno vrijeme je počelo, a Božić je svakim danom sve bliže, što znači da je idealno vrijeme da kupite sve božićne poklone.

Svi znaju da je kupovanje poklona naporno, a pakovanje i ukrašavanje još gore. Za zamotavanje u trgovinama uvijek je dugačak red, a ako to želite napraviti sami, često ostanete bez ljepljive trake, papira ili poklon vrećica.

Međutim, s ovim jednostavnim trikovima, jednostavno izbjegnite sve probleme i savršeno zapakujte sve poklone.

Nemate dovoljno papira

Ako mislite da ste svoj papir izrezali u premaleni dio, razmislite ponovno. Samo pratite trik @mrsemilynorris na TikTok-u. Poklon dijagonalno stavite na papir, a zatim sva četiri ugla papira spojite u sredini. Vrlo jednostavno.

@mrsemilynorrisThe BEST Gift Wrapping Hack! ##fyp ##foryoupage ##hack ##giftwrapping ##emilynorris ##lifehack♬ Lose Control – Meduza & Becky Hill & Goodboys

Nemate više ukrasnih vrećica

Mnogi svoje poklone umjesto zamotavanja vole staviti u ukrasne vrećice, ali ako vam se dogodi da ostanete bez njih, nemojte očajavati, već slijedite ove jednostavne upute za pretvaranje omotnog papira u vrećicu.

Zamotavanje okruglih stvari

Ako ste mislili da je bilo što sa zakrivljenim rubom nemoguće zamotati, razmislite ponovno! Prema ovom praktičnom triku @thefoldinglady s TikTok-a, zapravo je prilično jednostavno.

@thefoldingladyThis is George’s fav hot chocolate 🍫 ##chocolate ##giftwrapping ##friends ##hotchoc ##present ##gift ##fyp♬ One More Sleep – Leona Lewis

Nemate više ljepljive trake

Postoji li išta gore od spoznaje da ste ostali bez ljepljive trake? Pa, s ovim trikom s YouTube kanala BeatTheBush, nije tako strašno. Ako slijedite korake ove japanske metode pakovanja, moći ćete zamotati i uredno ugurati višak papira, bez potrebe za trakom. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje