Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sretni parovi svaki dan razgovaraju o ovim temama

Ne postoji tačan recept za sretnu vezu, ali jedna stvar je ključna.

Riječ je, naravno, o zdravoj komunikaciji između partnera, a ovo su teme o kojima biste trebali razgovarati svaki dan ako želite biti sretni u vezi:

1. Planovi za budućnost

Razgovor o ciljevima motivirat će vas da krenete u njihovo ostvarivanje. Važno je imati podršku partnera koja vam može pomoći na putu k ostvarenju vaših snova. No osim o vlastitima razgovarajte i o zajedničkim ciljevima i aktivnostima, koje su izuzetno bitan faktor svakog odnosa, prenosi index.hr.

2. Drage uspomene

Sjećanje na lijepe trenutke oraspoložit će vas u trenutku i navesti da planirate daljnje zajedničke avanture. Osim toga, osjećat ćete se povezanije sa svojim partnerom te ćete iz dana u dan produbljivati svoj odnos.

3. Zdravlje

Iako ponekad ne želimo pričati o bolestima i vlastitim tegobama, kako nekoga ne bismo opterećivali, zdravlje je na kraju krajeva najvažnije i o njemu moramo otvoreno razgovarati. Objasnite partneru što vas muči i dopustite mu da bude uz vas i pomogne vam.

4. Svakodnevni problemi

Bilo da je riječ o problemima na poslu, svađi s prijateljicom ili bilo čemu sličnom – uvijek sve dijelite s partnerom. Iskažite si međusobno povjerenje i bliskost te ga potaknite da se i on vama otvori. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,