Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Spavala sam sa 130 muškaraca, a to mi je skoro uništilo život…”

Preuzmite sliku

Frankie Considine je 28-godišnjakinja čija je ovisnost o seksu bila tolika da je svojevremeno spavala s četiri muškarca dnevno, a kako kaže, ‘nije mogla funkcionisati ako ne bi znala kad će se opet seksati’. Seks je, priznaje ona, imao prednost nad poslom i prijateljima, ali ostavio je i posljedice na njeno fizičko i psihičko zdravlje, piše Mirror.

Zbog svoje je ovisnosti Frankie je patila od depresije, nekoliko spolno prenosivih bolesti i zatrudnila je bez da i otprilike zna ko bi mogao biti otac njenog djeteta, prenosi Tuzlanski.ba.

Priča da je zbog seksa znala javiti na posao da je bolesna i otkazati dogovore s prijateljima, a spavala je s više od 130 muškaraca. Kako nije oduvijek znala da je ovisnost o seksu priznati mentalni poremećaj, mislila je da njena potreba za stalnim fizičkim kontaktom rezultat suočavanja s razvodom roditelja i rezultat niskog samopoštovanja.

Roditelji su joj se razveli kada je imala 13 godina, a u to vrijeme je preko interneta tražila nekog s kim bi razgovarala jer joj je nedostajalo pažnje.

Tražila je nekog kog bi zainteresovala, priča, makar i seksualno, a nevinost je izgubila kad joj je bilo 14 godina, prije nego što je ušla u prvu dužu vezu koja je i završila jer nije mogla ostati vjerna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Frankie Considine (@frankie_352)

Nekoliko godina kasnije kad joj je mama umrla od raka, bila je kaže, na dnu. Odustala je od studiranja i u sljedeće tri godine je spavala s 80 muškaraca. Koristila je, tvrdi, bilo kakvu intimu da nadoknadi prazninu iznutra.

Jednom je, sjeća se, spavala sa čak četiri muškarca u 24 sata, ali ni to joj nije bilo dovoljno.

– To bi me malo ‘popravilo’, ali potpuno sam se navukla na taj osjećaj – ispričala je Frankie, a sjeća se i kako je na svoj 21. rođendan upoznala muškarca s kojim se seksala u hotelskoj sobi. Sutradan je, kaže, zvala mehaničara da joj pogleda kvar na automobilu, a na kraju je spavala s njim i njegovim prijateljem – i s još jednim muškarcem kasnije te večeri.

Frankie uz to nikada nije koristila nikakvu zaštitu, pa ni pilulu, a dvaput se zarazila virusom HPV-a i klamidijom. Međutim, muškarci su i dalje redovno dolazili njoj samo zbog seksa, čak i nakon što je zbog depresija počela posjećivati psihijatra, a u 22. godini je i zatrudnila. Nije znala ko bi mogao biti otac pa je donijela tešku odluku da pobaci. Taj trenutak bio joj je presudan da promijeni svoj život.

Tako je, nakon brojnih sati terapije, 2014. započela vezu s muškarcem kojeg je upoznala preko Tindera, s njim zatrudnila i 2018. rodila zdravu djevojčicu. Ta je trudnoća, kaže ona, bila ‘itekako planirana’.

Međutim, veza je završila kad je malena imala šest mjeseci, a Frankie je počela posjećivati ​​novog terapeuta, koji joj je napokon u 26 godini života dijagnosticirao ovisnost o seksu.

– Osjetila sam ogromno olakšanje – kaže Frankie, jer je tad shvatila da nije ona sama za sve kriva, a kaže i kako pretpostavlja da je mnogo drugih poput nje, samo ne bi to nikad javno priznali.

Vjeruje i kako u društvu još uvijek postoji stigma oko te vrste ovisnosti.

Ona sad drugima pomaže ljudima da prevladaju posljedice slične psihološke traume, i odlučna je u tome da joj prošlost ne stoji na putu. Kaže i da je pronašla nove mehanizme za ‘suočavanje sa problemom’ – npr. vježbanje i meditaciju. Ponovo izlazi u nadi da će pronaći ljubav.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje