Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Španija: Žena se vratila kući devet dana nakon što je njenoj porodici rečeno da je sahranjena

Preuzmite sliku

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa šokirala je svoju porodicu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je pokopana, prenijeli su lokalni mediji.

Nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rogelije Blanco obaviještena je da je penzionerka umrla od Covid-19 13. januara, a pokop je bio sljedećeg dana, prenosi Reuters pozivajući se na list “La Voz de Galicia”.

Zbog protokola tokom epidemije koronavirusa porodica nije mogla prisustvovati pokopu.  Kada je u subotu stigla živa i zdrava u dom za njegu u Hoveu, na sjeveru Španije, gdje također živi njen suprug Ramon, on je bio izvan sebe, navodi list, dodajući kako je umrla žena koja je dijelila sobu sa Blanco, prenosi Daily mail.

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za njegu, kako je do pogreške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na covid-19 prebačeni u drugi dom za njegu 29. decembra na specijalizovano liječenje.

“Među premještenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodijeljena ista soba“, rekla je fondacija, navodi “La Voz de Galisia”. Fondacija je izrazila žalost zbog “nesretnog incidenta”, piše list.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,