Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Solo Valentinovo: Muškarcima ”pada” puno teže nego ženama

Preuzmite sliku

Pripadnice ljepšeg spola više vole samački život jer ne moraju opravadavati svoje vrijeme i novac, a Valentinovo bolje podnose nego muškarci koji su trenutno sami

Da se pita Bridget Jones žene bi današnji dan provele jecajući, no čini se da ipak nije tako. Valentinovo ipak teže pada muškarcima koji su sami nego ženama, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke Mintel. Slobodne žene previše uživaju u slobodi da bi se zamarale Danom zaljubljenih, dok muškarcima to malo teže pada. Najviše ih pogađa ako ne dobiju mali znak pažnje, poput čestitke, koja je uobičajena u zapadnim zemljama kao dar za Valentinovo.

Za razliku od muškaraca, žene više vole samački život jer mogu trošiti vrijeme i novac onako kako to žele. Gotovo polovica slobodnih žena tvrdi da je sretna u usporedbi s 39 posto muškaraca. Trećini pripadnica ljepšeg spola ne sviđa se samački život, a isto misli 70 posto muškaraca. Žene u muškarcu traže ljubav i sigurnost, dok muškarci žele ženu koja će se brinuti o domu, piše Daily Mail.

Za razliku od parova, samci više ulažu u karijeru, a gotovo 60 posto njih smatra da je glavna prednost samačkog života upravo sloboda.

– Samci za razliku od parova ne moraju nikome opravdavati svoje troškove. Više puta se “počaste” novom odjećom ili nakitom, a više od polovice njih slobodno vrijeme provode s prijateljima, dok to isto čini svaki treći par – ističe Alexandra Richmond iz firme Mintel.

Samci također više posjećuju nove klubove, restorane i počinju se baviti novim aktivnostima. Slobodne žene su sretnije od muškaraca i puno ulažu u karijeru i obrazovanje, zbog čega su financijski neovisnije nego prije, dodaje. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,