Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Solo ste za Valentinovo? Evo kako možete super iskoristiti dan zaljubljenih

Preuzmite sliku

Dan zaljubljenih nije samo za romantičnu ljubav. Kupite male poklone i cvijeće i podijelite ih s prijateljima. Taj dan možete isprobati nešto novo, na primjer, upisati novi borilački sport.

Ali, ako ste sami na ovo Valentinovo, pogledajte ovaj popis stvari koje možete učiniti i uživati

Prepustite se

Ne treba vam partner da vas mazi kada to možete sami. Odaberite bilo koju aktivnost u kojoj uživate: spa seansu, večeru u restoranu ili gledanje omiljenih serija.

Solo putovanje

To vam može pružiti potpuno novu perspektivu putovanja. Odaberite mjesto sa svog popisa omiljenih destinacija i otputujte. Posjetite dječji dom ili bolnicu. Provedite cijeli dan s djecom – pročitajte im slikovnicu ili se igrajte s njima. Ne postoji bolji način na koji ćete provesti dan. Ako ste pak ljubitelj životinja, volontirajte u azilu.

Širite ljubav

Dan zaljubljenih nije samo za romantičnu ljubav. Kupite male poklone i cvijeće i podijelite ih s prijateljima. To ne moraju biti vaše prijateljice. Iznenadite poznanika promišljenim poklonom i podijelite dobre vibracije.

Avanturizam

Možete isprobati mnogo aktivnosti, uključujući penjanje po stijenama, rafting, vožnju kajakom, padobranstvo i paragliding. Neka ovaj dan ispunjen ljubavlju bude početak nečeg novog za vas. Upišite se na tai chi ili eksperimentirajte u kuhinji.

 • Secret Valentine

  Baš kao Secret Santa tokom Božića, započnite igru ​​Secret Valentine s prijateljima. Napišite na papiriće imena, izvlačite i onome čije ime izvučete, kupite mu poklon. Nadoknadite propušteno. Svi danas nekamo žure i rasporedi su im pretrpani, što ostavlja malo vremena za gledanje omiljenih emisija ili serija. Na Dan zaljubljenih napravite zdjelu kokica i uživajte gledajući ‘Igru prijestolja’, ‘Breaking Bad’ ili seriju po vašem izboru. Ako volite sport, možete se uputiti na utakmicu.

  Družite se sa starim prijateljima

  Posljedica užurbanog života često znači i gubitak kontakta s posebnim ljudima koji su nekada bili veliki dio naših života. Dogovorite ručak i nadoknadite propušteno.

  Izvedite roditelje

  Odmorite se od momaka, djevojaka i najboljih prijatelja kako biste se fokusirali na svoju porodicu. Neka ovo bude dan kada ćete pokazati roditeljima koliko ih volite. Isplanirajte niz aktivnosti koje možete raditi provesti lijep dan.

  Pričuvajte djecu nekom paru

  Učinite nešto za prijatelje koji rijetko mogu izaći. Ponudite se i provedite vrijeme igrajući se i brinući o njihovom mališanu, dok oni uživaju u romantičnoj večeri.

  Priredite zabavu

  Samo zato što ste sami, ne mora značiti da se ne morate zabaviti. Ovo je savršena prilika za organizovanje tematske zabave. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje