Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snimak uplakane mame koja je 12 dana nakon porođaja morala da se vrati na posao potresao svijet

Preuzmite sliku

Snimak žene koja plače jer je morala da se vrati na posao i ostavi kćerku u jedinici intenzivne njege za novorođenčad postao je viralan na TikToku jer osvjetljava brutalne uslove roditeljskog odsustva u SAD.

Mama iz Pensilvanije, Rebecca Shumard, rodila je kćerku Eden u 27. sedmici. Vratila se na posao 12 dana kasnije jer je željela da sačuva svoje neplaćeno odsustvo kako bi mogla da provede vrijeme sa Eden nakon što beba napusti bolnicu, prenosi Zadovoljna.rs.

Shumard, koja je medicinska sestra, podelila je snimak sebe u suzama.

@edensmomma10_12 #nicu #postpartum #ppd #preemie #americanhealthcare #maternity ♬ original sound – Rabs

„Morate da se vratite na posao 12 dana nakon što ste rodili prijevremeno rođenu bebu u 27. sedmici, tako da kada ona bude otpuštena iz intenzivne njege, možete da provedete s njom ono malo porodiljskog odsustva koje imate“, objasnila je.

SAD ne nude plaćeno porodično odsustvo za nove roditelje. Većina Amerikanaca dobija samo šest sedmica neplaćenog odsustva.

Shumard je izmlazala mlijeko pumpicom dok je radila i bila je zabrinuta da ga neće imati dovoljno kada se Eden vrati kući.

Nakon što je njen TikTok snimak postao viralan, mnoštvo ljudi se javilo da donira novac ili stvari. Zbog toga sada može da uzme malo slobodnog vremena i podijelila je dirljiv video iz bolnice.

@edensmomma10_12 #nicu #preemie #tiktok #thankyou #prematurebaby #maternityleave #familyleave #Eden ♬ Married Life (From “Up”) – Sergy el Som

Eden je mogla je da dođe kući nakon 72 dana u intenzivnoj njezi.

„Mislim da naša zemlja treba da shvati šta je problem – šest sedmica porodiljskog odsustva nije dovoljno“, poručila je mama.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,