Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Smršala 45 kilograma, ali se nije osjećala kako je očekivala pa je odlučila da vrati kilograme

Preuzmite sliku

Eva Believer je svojevremeno izgubila 45 kilograma da bi ostvarila svoj san i postala mršava, ali se nije osjećala onako kako je očekivala.

 • Eva-Believer-plus-size-model
 • Tridesetčetvorogodišnja Eva, koja trenutno živi u Londonu rizikovala je zdravlje kada je za samo osam mjeseci izgubila 45 kilgorama. Nakon izgubljenih kilograma izgledala je savršeno, ali njeno zdravlje – fizičko i psihičko bilo je ozbiljno narušeno. Nedugo potom, Eva je vratila 20 kilograma.

  Preselila se u London i odmah se uputila u modnu agenciju. Od tada njeni uspjesi u plus size modelingu se nižu, a uskoro će učestvovati u takmičenju za Miss Plus Size.

  “Dok sam bila jako mršava gledala bih se u ogledalo i vidjela ljepotu spolja, ali iznutra… Iznutra sam se osjećala mrtvo. Imala sam zdravstvene probleme, a da mogu da vratim vrijeme nikada za tako kratak period ne bih izgubila kilograme“

  Eva inače potiče iz Litvanije gdje se proslavila kao voditeljka jednog komičnog televizijskog showa. I pored velike slave, javnost nikada nije odobravala njene kilograme.

 • Eva-Believer-plus-size-model2
 • “Punije ljude u Litvaniji zlostavljaju na ulici, mene nisu jer sam bila slavna. Muškarci nisu željeli da se zabavljaju sa mnom jer sam bila gojazna. Čak i da sam se dopala nekome nije želio da me upozna sa prijateljima od sramote“

  Ona kaže da su njen gubitak kilograma ispratili svi mediji u Litvaniji, a čak se našla na nekim naslovnicama o kojima je ranije mogla da sanja. Ipak, ona se nije osjećala dobro pa njeni “mršavi“ dani nisu dugo trajali. Brzo je vratila 20 kilograma, a onda se preselila u Britaniju gdje je bila veoma iznenađena kako su ljudi reagovali na njenu pojavu.

  “Svi su bili pozitivni prema mom izgledu. Dugo mi je trebalo da počnem da volim sebe, srećna sam što radim u modelingu i postižem sjajne rezultate“, zaključuje Eva i dodaje da nikada neće prestati da radi na sebi.

  (super zena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje