Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šminkanje poslije tridesete: Ovih 7 trikova treba da zna svaka žena

Preuzmite sliku

Tinejdžerski dani bili su za eksperimentisanje, a u dvadesetima ste rizikovale.

Međutim, sada ste u tridesetima i vrijeme je da izgledate savršeno, od obrva do usana. Sljedećih sedam trikova svaka zrela dama bi trebalo da savlada.

Odvažan izgled

Do trenutka kada dođete u tridesete, trebalo bi da budete dobro upućene u to šta je odvažan izgled, bez obzira da li to znači kombinovanje vatreno crvenog karmina sa crnim komadima garderobe ili je u pitanju vamp izgled koji se najbolje postiže pomoću bordo nijanse karmina i zalizane kose.

Cjelodnevni karmin

Prvo je potrebno stvoriti bazu tako što ćete usne popuniti olovkom koja je najsličnija prirodnoj boji usana, a nakon toga nanesite omiljeni karmin. Zatim, usne “posušite” maramicom te nanesite prozirni puder. Na kraju, nanesite novi sloj karmina. Rezultat? Karmin više nećete nanositi tokom cijelog dana!

 • Guste i duge trepavice

  Savjet: uvijek koristite dvije maskare. Počnite s maskarom za volumen, kako biste dobile guste trepavice, a zatim nanesite vodootpornu maskaru za dužinu kako biste trepavice definisale i razdvojile.

  Odgovarajući puder

  Da li vam se desilo da ste nanijele puder i dobile nijansu koja se u potpunosti razlikuje od vaše kože? Bez obzira da li je to bilo svjetlije ili tamnije, sigurno nije izgledalo privlačno. Zrele žene znaju kako odabrati pravi puder (potrebno ga je testirati na ključnoj kosti, a ne na unutrašnjem dijelu ruke). Takođe, one konturisanju prilaze sa dodatnim oprezom.

 • Popunjavanje obrva

  Vjerovatno ste eksperimentisale sa većim količinama pudera i pomade i shvatile kako su preguste obrve jednako loše kao i rijetke. Uradite to na pravi način u tridesetima. Evo i kako.

  Skidanje šminke

  Možda vam se u dvadesetima i desilo da ste zaspale sa vještačkim trepavicama i probudile se sa jastučnicom crvenom od karmina. Nemojte to nikada više sebi dozvoliti. Kako biste najlakše skinule šminku sa očiju (a da ne dođe do stvaranja natečenosti i crvenila), tufer natopite sredstvom za skidanje šminke i držite na kapcima po deset sekundi, a nakon toga ćete veoma lako skinuti tu maskaru, sjenku i sve ostalo što ste stavile na oči.

 • Praćenje trendova

  Monohromatski nokti. Naravno. Šljokičasti karmin. Pa i ne baš. Potrebno je uspostaviti granice i znati kada je potrebno reći: “Ne”, i ostaviti prolazne trendove djevojčicama. Previše si iskusna da bi se povodila za svakim novim trendom. (minimagazin.info)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,