Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skupa su imali 330 kg a onda su se “prepolovili”: Evo kako su se hranili prije a kako sada…

Preuzmite sliku

Na vjenčanim fotografijama iz 2013. godine bračni par Leisa i Noel Hoey iz Dublina skupa teži čak 330 kilograma. Zbog svoje težine čak su četiri puta slomili bračni krevet, a u avionu i kinu nisu mogli sjediti jedno uz drugo.

Upravo fotografije s vjenčanja Leisu su nagnale da promijeni životne navike, budući da su je za njihovu težinu prvenstveno bio kriv fast food.

“Kada sam vidjela fotografije s vjenčanja, sramila sam se same sebe i bila sam jako razočarana. Biranje vjenčanice je bilo mučenje. Nosila sam dugačak veo kako bi mi pokrio ruke”, prisjetila se Leisa, koja je i ranije planirala ići na operaciju podvezivanja želuca, no tada je saznala da je trudna i čeka blizance.

Danas Noel teži 100 kilograma manje, a 33-godišnja Leisa je smršala 54 kilograma. Skupa su prepolovili prethodnu težinu uz pomoć pravilne prehrane i grupe Slimming World.

  • Overweight couple Noel and Leisa Hoey seen in their wedding pictures. See SWNS story SWSLIM; A husband and wife have lost an incredible 24 stone between after being shamed by their fat wedding photos. With a combined weight of 52 stone at their heaviest, Noel and Leisa Hoey were so big they couldn't sit beside each other at the cinema or on an aeroplane - and broke their bed frame FOUR times with their bulk. But after being shamed by their unflattering wedding photos Noel, 35, has lost 16 stone - the equivalent of a baby HIPPO. Leisa, 33, lost eight stone and a whopping SIX dress sizes after squeezing her massive bulk into a size 26 gown for their big day.
  • Par je otkrio i kako su se hranili prije odluke o promjeni: za doručak su jeli jaja, grah, slaninu i gljive s tostom, za ručak su obično bili sendviči ili pohovana piletina i pomfrit, za večeru su uglavnom naručivali fast food, a međuobroci su se sastojali od kokica, čipsa i čokolade.

    Današnji obroci su im posve drugačiji. Za doručak obično pripremaju žitarice s jagodama, borovnicama ili bananama, za ručak je na meniju salata sa piletinom ili šunkom, za večeru se na stolu nađe pečeni juneći ili pileći file s povrćem, a međuobroci se sastoje od voća po izboru. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,