Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Skrivene stvari zbog kojih možete izgledati i do 10 godina starije

Preuzmite sliku

 

Čak i boja vaših obrva može učiniti da vaše lice izgleda starije. Ponekad pravimo greške u stilizovanju koje devojku od 17 godina mogu pretvoriti u ženu od 33 godine, piše Bright Side.

Ali dobre vijesti? Može se popraviti, prenosi Tuzlanski.ba.

Ove stvari čine da izgledate starije:

1. Tanke i svijetle obrve

Prema mišljenju stručnjaka, postoje neke stvari u vezi s vašim obrvama koje mogu učiniti da izgledate starije.

Preterujete sa proizvodima, čineći da izgledaju vještački.

Posvijetlite obrve ili ih ostavite blijedima. Postoji veza između starenja i blijede kose i obrva. Što je više kontrasta na vašem licu, izgledate mlađe.

Ne popunjavate repove obrva

Crtate svoje obrve tanko

 • 2. Velike umjetne usne

  Djeca praktički nikada nemaju ogromne usne, tako da velike, umjetne usne nikada nisu povezane s mladosti. Vaše usne, date od prirode, savršeno se usklađuju sa ostalim crtama vašeg lica. Da, pune usne čine da izgledate mlađe, ali previše filera može imati suprotan efekat.

  3. Boja kose suprotna vašem tipu boje kože

  Ako imate toplu nijansu kože i farbate kosu u crno, onda vaša nova boja kose pada u nesklad sa nijansom vaše kože i čini da ste vizuelno stariji. Kao rezultat toga, krugovi ispod očiju postaju vidljiviji, a koža može postati crvena.

 • 4. Previše šminke

  Ponekad je manje više. Na primjer, ako nanesete pregustu podlogu, to može zapravo učiniti da izgledate starije. Utiskuje se u linije i bore i čini ih još oštrijim.

  5. Mršavost umjesto fit

  Ženama sa tankim, uglatim licima možda je potrebno 20 do 25 posto tjelesne masti kako bi njihovo lice ostalo mlado. Takođe, ako puno vježbaju i ne jedu dovoljno, ova mršavost im pogađa i lica. A ponekad ih ovaj izgled može učiniti starijima.

 • 6. Žuti zubi

  S godinama, zubi mogu postati žutiji ili promijenjeni u boji, a to je također povezano sa starenjem. Danas je moguće bezbjedno vratiti svoju gleđ i dobiti zdrav, mlad osmijeh.

  7. Komplikovane, zastarjele frizure

  Dobro razmislite o svojoj frizuri. Čak i mali detalji mogu da vas ostare. Zastarjela frizura zaista može ostariti ženu. Na primjer, šiške iz 80-ih mogu dodati nekoliko godina vašem izgledu.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,