Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skrivene poruke: Vaš način držanja torbice govori puno o vama

Preuzmite sliku

Torbica je neizostavan dodatak svake dame, ali je svaka nosi na svoj način i prema riječima stručnjaka to nije slučajno.

Predavačica na temu govora tijela Patti Wood, kaže kako je fascinira “ponašanje” torbica i puno je poruka skriveno u načinu na koji ih nosimo.

Preko ramena rukom stisnuta uz tijelo 

Praktične ste i drugi moraju da dokažu da su vrijedni vašega povjerenja. Ne trošite vrijeme na sitnice i važno vam je da završite započeto. Način na koji držite torbicu govori da vam je važno pred drugima da ostavite dobar utisak, ali isto tako da ste oprezne. Patti Wood to je sažela u jednu rečenicu: “Ako torbu čvrsto stisnete, vjerovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, ali to je i znak niskog samopouzdanja.”

 • Preko ramena uz ruku opuštenu uz tijelo 

  Torbicu nosite opušteno na ramenu, a takve ste i karakterom  spontane, bezbrižne i živite život dan po dan. Ljudi vas znaju kao osobu punu samopouzdanja. Wood napominje da rado pokazujete određeni stil, ali i dalje želite da imate nešto slobode. Nije vam važan potpis, već funkcionalnost.

  Na podlaktici blizu pregiba lakta 

  Ovakav način nošenja torbice najčešće otkriva ženu kojoj je važan status i materijalni i društveni. Dosta ste zahtjevni i imate vrlo jasnu sliku šta očekujete od drugih. Ako na ovaj način nosite veću torbicu, to znači da svakako želite da budete u centru pažnje. Tako svoje dizajnerske torbice često nose slavne žene – prebačene preko podlaktice i malo udaljene od tijela. Na taj način demonstriraju moć.

 • A stylish young woman holding her clutch handbag with jewelry on. Street style.

  U ruci

  Ovakvo držanje torbice otkriva ženu kod koje je “sve na mjestu”. Asertivne ste, dobro organizirane i efikasne. Često ste vrlo ambiciozne, a probleme rješavate sistematski, jedan po jedan. Žene koje torbicu nose u ruci, to rade kako bi skrenule pažnju na odjeću koju nose.

  Ispred tijela u obje ruke 

  Stručnjaci za govor tijela ovakav položaj opisuju kao znak sramežljivosti. Žene koje ovako nose torbicu na određeni način žele da se zaštite od okoline. Pomalo ste anksiozne i nije vam drago da budete u centru pažnje.

  Preko ramena s torbicom ispred tijela 

  Želite što više slobode kretanja u kombinaciji s osjećajem zaštite i pristupačnosti. Bilo kome ko nosi torbicu na ovaj način funkcionalnost je važnija od izgleda. Takođe, krećete se kroz život bez prevelikih prepreka.

 • Preko ramena s torbicom iza tijela 

  Smirene ste i sabrane i lako vjerujete ljudima koji vas okružuju. Imate jasne ciljeve i torbicu nosite u skladu s vašom samostalnošću. Ne zamarate se previše onime što nosite u torbici. Lako se oslobađate tereta života i na njega često gledate kroz ružičaste naočare.

  Na leđima

  Samostalne ste i brinete se o sebi i drugima. Uvijek ste spremne na sve što život donese. Ne prepuštate ništa slučaju i jako ste odgovorne. Čvrsto vjerujete u zdrav život i jako vam je važan osjećaj pripadnosti. Ako nosite ruksake češće nego ostale vrste torbi, vjerovatno ste samostalne i nije vas briga šta drugi misle o vama. (novosti.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,