Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Situacije u kojima trebate poslušati svoje najbolje drugarice

Preuzmite sliku

Kad je riječ o ličnoj dobrobiti, pravi prijatelji doista imaju najbolje namjere kada nam daju savjete.

1. Kad vam kažu da preskočite rundu

Vaše prijateljice vas poznaju i znaju da ste sklone pomicati vlastite granice i da se pretvorite u naporno rasplesano čudovište, na koje će morati paziti cijelu večer i otići ranije kući. Upravo zato, kada vam to kažu sljedeći put, poslušajte ih bez pogovora, prenosi cosmopolitan.hr.

2. Kad vam kažu da se ne vraćate bivšem dečku

Htjele vi to priznati ili ne, vaše prijateljice imaju sposobnost vidjeti stvari koje vi ne možete jer su one puno objektivnije. I nemaju emocije prema vašem dečku. Ako vam prilože konkretne dokaze za to da se “onaj pravi” tako ne ponaša prema svojoj djevojci, to ne rade jer su ljubomorne na vas (barem one koje su vam prave prijateljice), nego zato što žele da budete sretne.

3. Kada vam kažu da on nije zainteresovan

I tako vas poštede uzaludnog trošenja energije zbog činjenice da je odmah pročitao poruku i nikada vam nije odgovorio na nju.

4. Kad vam kažu da vam haljina ne stoji

Ako ste ih pitale što misle, to ste napravile zato što ni same niste sigurne kako vam stvarno stoji. Zato, kada čujete “ima i boljih”, “je li ovo haljina s dječjeg odjela” ili samo “ne”, onda to shvatite baš onako kako vam je rečeno – kao ne!

5. Kad vam kažu da vam smeđa kosa bolje stoji

Uštedite novac i poslušajte ih kada vam kažu da neka drastična promjena nije za vas. Šanse su 99 posto da ćete to isto misliti nakon izlaska iz salona.

6. Kad vam kažu da ste pretjerale

Mislimo na svađu s dečkom, mamom, sestrom, kolegom, šefom, konobarom, prodavačicom… I tu se radi o moći objektivnog sagledavanja situacije, a ne pametovanju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,