Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Siromašnom paru beskućnika omogućili pravo vjenčanje: Raskošna vjenčanica u kontrastu sa tužnom svakodnevnicom

Preuzmite sliku

Fotografije vjenčanja para beskućnika osvajaju svijet kao dirljiv podsjetnik da je istinska ljubav još moćnija u teškim vremenima.

Rosalyn Ferrer (50) i Rommel Basco (55) iz provincije Pampanga na Filipinima skoro 25 godina su zajedno. Žive sa svojih šestoro djece u kolibici i muče se da ih prehrane skupljajući sekundarne sirovine. Nikad nisu imali ni vremena ni sredstava da svoju vezu ozvaniče, ali ljubavi im nije nedostajalo, prenosi Nova.rs.

 • A onda su, igrom slučaja, naletjeli na Richarda Strandza, vlasnika frizerskog salona, koji je, dirnut činjenicom da su tako dugo zajedno a ne mogu da priušte ni skromno vjenčanje, odlučio da skupi tim koji će im pomoći u tome.

  Pomogao im je da obezbijede papire za dozvolu da se vjenčaju, a plan je da finansira i crkveno vjenčanje.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Rab4Love Studios (@rab4love)

  U međuvremenu, nastale su fotografije na kojima su Rosalyn i Rommel transformisani u nasmijani par s pozivnica za vjenčanje.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Rab4Love Studios (@rab4love)

  “Nekad sam sanjala vjenčanje, ali tad sam bila djevojčica. Odavno mi to nije više na umu. Nikad nismo imali dovoljno novca i samo smo razmišljali o tome da obezbijedimo dovoljno hrane za taj dan. Tako sam zahvalna što se ovo dešava”, priznala je Rosalyn, koja je s osmijehom pozirala u raskošnoj vjenčanici, s dugačkim velom i buketom uz ljubav svog života… I u kontrastu sa svojom tužnom svakodnevicom. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,