Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Siromašni, ali zaljubljeni: Supružnici čiji brak traje skoro osam decenija

Preuzmite sliku

Ljubav ovog bračnog para traje gotovo osam decenija, a kako su kazali tokom braka su postali i dobri prijatelji

 • brak-osam-decenija2
 • U vrijeme kada je u cijelom svijetu povećan broj razvoda Salim (89) i Yadigar (86) Turan su dokaz da postoje i dugogodišnji brakovi koji su primjer da ljubav ne prestaje ni nakon dugog niza godina provedenih u bračnoj zajednici.

  U braku su 73 godine, a Salim ruku svoje supruge nije pustio i ne pušta. Ljubav ovog bračnog para traje gotovo osam decenija, a kako su kazali za Anadolu Agency (AA) tokom braka su postali i dobri prijatelji.

  Yadigar je kao djevojčica ušla u Salimovu kuću i kaže da je u njoj provela 73 sretne godine.

  Uzeli smo se kao jako mladi. Supruga je imala 12-13 godina. Tada je to bilo uobičajno. Bilo je i siromaštvo, ali je bila i ljubav. Ljudi su gledali ljude”, ispričao je Salim.

  Pojašnjava da je njegova supruga dobra i vrijedna žena.

  Salim je radio kao vozač kamiona, a sa Yadigar ima petoro djece.

  “Naše komšije su se uzele i razvele nakon dva mjeseca. To mi baš teško pada. Djeca nam pomažu sa finansijske strane, a ja za te pare uzmem hranu i poklon unucima i supruzi”, kazao je Salim.

  Govoreći o nasilju nad ženama Salim kaže da “ukoliko je muškarac dobar i žena je”. Pojašnjava da nije bio sretan što se oženio u ranim godinama, ali da je volio svoju suprugu jer inače brak ne bi opstao.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,