Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Signali za uzbunu u vezi koje mnogi smatraju bezopasnim

Preuzmite sliku

Neki problemi u ljubavnim vezama su očigledni, i oni vam daju znak da je kraj na vidiku.

To se svakako odnosi na varanje, kockarske probleme, ili bolesti zavisnosti od alkohola i droge. Međutim, ponekad neke podjednako nezdrave crvene zastavice mogu biti prisutne u vezi, ali na mnogo suptilniji način. One mogu čak da izgledaju i slatko, pa samim tim i potpuno bezopasno. Ali, gorka istina je da su sve sem toga i da mogu da budu vrlo razorne.

Kako biste na vrijeme stekli uvid u to da li u vašoj vezi ima crvenih zastavica koje se uveliko viore, a koje vi smatrate bezopasnim, obratite pažnju na sljedeću listu stvari.

Redovno “hvatate” svog voljenog kako odmjerava druge djevojke

Nema sumnje u to da ćete i sami primijetiti kada kraj vas prođe neki zgodan tip, ali to ne znači da ćete ga nužno odmjeravati od glave do pete, zar ne? Ako vaš voljeni ima običaj, da bez mnogo stida odmjerava svaku djevojku koja mu je u vidokrugu, to je veoma loš znak koji ne biste smjeli da zanemarite, prenosi Ženski magazin.

On je taj koji stalno ističe kako ste savršeni 

Ovakav kompliment može da bude laskav,  u prvih par navrata. Međutim, ako on stalno spominje koliko ste savršeni, to vrlo lako može da bude znak da nije sposoban da vidi (i cijeni) vaše mane. To, na duge staze može da napravi ozbiljne probleme u vezi. U momentu kada više ne budete „savršeni“ u njegovim očima, kada prođe ružičasti period veze, on neće moći da podnese vaše mane.

Konstantno vam priređuje sitna razočarenja

Možda ne želite da pridajete veliki značaj činjenici da se on nije pojavio na sastanku, ili da vas nije nazvao, kada je obećao, ali to nije nešto što biste smjeli da ignorišete. Kada se saberu sva ta sitna razočarenja i svi ti momenti kada vas je neko koga iskreno volite iznevjerio, dobija se slika mnogo većeg problema.

Još uvijek niste upoznali njegovu porodicu

Nisu svi u jednakoj mjeri bliski sa članovima svoje porodice, i to se uredu. Međutim, ako ste vi njega odavno upoznali sa svojim roditeljima, braćom, sestrama pa čak i sa nekom daljom rodbinom, očekivano je da ćete makar biti predstavljeni njegovoj užoj porodici. Njegova nespremnost da vas upozna sa svojom porodicom je znak da nije spreman da vam se u potpunosti prepusti.

 On i dalje aktivno pominje svoju bivšu

Ako je vaš partner bio u vezi prije vaše, sasvim je očekivano da se u nekom razgovoru pomene data bivša djevojka. Bivši partneri ne nestaju bez traga kada se dogodi raskid. Međutim, ono što možemo jeste da filtriramo ono što izlazi iz naših usta. Ono što nije poželjno je da vaš voljeni pominje svoju bivšu u svakoj mogućoj situaciji. Takvo nešto je očigledan znak da je nije prebolio.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,