Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šestogodišnjak policiji dao šokantan crtež: Dječakova majka je poslije toga osuđena na doživotnu kaznu

Preuzmite sliku

Bio je avgust 2007. godine kada se Amanda Lewis spremala u kupovinu, a njeno dvoje djece, sin A.J. (6) i kćer Adrianna (7), poželjeli su se kupati u bazenu.

Nije im dozvolila, ali im je rekla da se mogu igrati u dvorištu.

Međutim, ubrzo je dječak dojurio do majke i rekao joj da je sestra u vodi i da se davi. Amanda joj je pokušala pomoći i pozvala je Hitnu pomoć. Djevojčici, nažalost, nije bilo spasa.

Tako je tragediju ispričala majka i policija nije imala razloga za sumnju da se ne radi o strašnoj nesreći. No onda je A.J. iznio svoju teoriju, piše 100posto.

Na suđenju je sve ponovio. Rekao je da je majka utopila njegovu sestru, a sve je i nacrtao.

Kada je sudac tražio da opiše šta se desilo, on je rekao: “Ovo je moja mama i ovako je ubila moju sestru. Stavila joj je ruku na lice, da ne bi vrištala”.

Amanda je osuđena za ubistvo, ali i ona i njen advokat tvrde da je dječaka neko nagovorio na laž.

Jedna od teorija kaže da je Amandin očuh dao mališanu upute šta da kaže policiji. Nikada nije krio da nije volio Amandu, a baš u vrijeme tragedije razvodio se od njezine majke.

Iako se i dječakov iskaz mijenjao nekoliko puta, Amanda je osuđena na doživotni zatvor za ubistvo prvog stepena. Javilo se i još svjedoka koji su potvrdili da nije imala dobar odnos s kćerkom koja je patila od poremećaja u ponašanju.

Ovaj slučaj i danas privlači pažnju medija u SAD jer i dalje postoje oni koji sumnjaju u dječakovo svjedočenje i Amandinu krivicu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje