Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šestogodišnjak na Youtubeu zarađuje 11 miliona dolara godišnje (VIDEO)

Preuzmite sliku

Porodični kanal ostvario je prihod od 11 miliona dolara samo tokom ove godine, prema godišnjoj listi najtraženijih poznatih ličnosti na “YouTube” koju objavljuje “Forbes”.

Ryan je zauzeo osmo mjesto na toj listi, a svoj biznis počeo je 2015. godine.

Ryan je zvijezda “YouTube” kanala “Ryanove recenzije igračaka” (RyanToysreview) koji prate milioni ljudi.

Iza kanala, naravno, stoje njegovi roditelji koji svakodnevno snimaju video snimke i objavljuju ih, ali ideja je zapravo Ryanova.

Kada je imao četiri godine, dječak je obožavao da gleda “YouTube”. Jednog dana pitao je svoje roditelje zbog čega ne može da gleda ocjene igračaka i oni su tada su odlučili da pokrenu takav kanal, piše “Business Insider”.

Prvih nekoliko mjeseci, kanal nije privlačio veliku pažnju, ali je u julu 2015. godine napravio bum. Na snimku koji je od Ryana napravio zvijezdu, dječak otvara i pregleda kutiju sa preko 100 igračaka iz Piksarove serije “Automobili”.

Snimak je postao viralan, a trenutno ima blizu 800 miliona pregleda.

U međuvremenu, Ryan je počeo da ocjenjuje i prehrambene proizvode za djecu.

Snimci obično sadrže iskren i entuzijastičan komentar šestogodišnjaka u razgovoru sa njegovim roditeljima o igrački koju testira.

Prema specijalizovanom siteu “The Verge”, gledanost kanala, koja trenutno ima publiku od 10 miliona pretplatnika, donosi oko milion dolara mjesečno samo u prihodima od oglašavanja. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,