Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šest trikova kako iskoristiti role toaletnog papira u kući

Preuzmite sliku

Važni dokumenti i papiri mogu se jednostavno posložiti u dvorac od rola toaletnog papira. Kako bi sve izgledalo još bolje, role možete obojiti u različite boje.

1. Napravite spremnik za gumice i ukosnice

 • Role toaletnog papira mogu poslužiti za uredno posložene gumice za kosu.

  2. Stavite dokumente i račune

 • Važni dokumenti i papiri mogu se jednostavno posložiti u dvorac od rola toaletnog papira. Kako bi sve izgledalo još bolje, role možete obojiti u različite boje. Možete i malim papirićima na vrhu kruga napisati koji papir se nalazi u kojoj tubi. Osim toga mogu vam poslužiti i kao spremnik za bojice i olovke.

  3. Napravite omote za kuhinjski pribor

 • Zaštitite oštrice noževa uz pomoć rola od wc papira tako što ćete ju izrezati onoliko koliko je dovoljno da u nju stane oštrica. Zatim pospremite noževe tako da karton pričvrstite sa svih strana za površinu.

  4. Igre s djecom

 • Od tubica možete raditi razne oblike poput medvjedića, gusjenica i slično. Uzmite tempere, kolaž ili običan papir i prepustite se vlastitoj mašti.

  5. Pospremite kablove

 • Petljanje kablova po kući poznato je svima. Pospremite omotane kablove u tubice. Prostor će biti uredniji te vam se punjači i kablovi neće petljati.

  6. Hrana za ptičice

 • Maslacem namažite tubu te ju uvaljajte u sjemenke i orašaste plodove. Stavite cijev na granu i uživajte u prizoru gdje ptičice uživaju u hrani. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,