Četvrtak, 25. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šest tipova majki koje izluđuju sve ostale

Preuzmite sliku

Među mamama u parkiću uvek postoje one koje nisu najprijatnije sagovornice i zbog kojih ćemo ponekad pocrvenjeti – od stida ili bijesa. Koju vrstu prepoznajete?

 • mama-djeca
 • Iako majke uživaju u društvu drugih žena koje imaju djecu – u dijeljenju savjeta i iskustava, ima i onih koje ne dobijaju naše simpatije.

  Ono što nam kod njih najviše smeta je njihov stav i, često, ponašanje koje ukazuje na to da ono što mi činimo nikada nije dovoljno dobro.

  Ko su mame koje nas izluđuju?

  Sveznalica

  Ova mama zna sve o svemu u svakom trenutku. Ona ne može da priča o kolikama bez objašnjavanja porijekla njihovog naziva, ona zna čitav istorijat benadrila (lijeka protiv alergija) i sopstvenim trudom i nježnošću izliječila je baš svaku dječiju bolest svojih mališana.

  Mama koja gleda s visine

  Namjerno ili ne, ova majka učiniće da vaše male roditeljske pobjede djeluju bezvezno. Ponosni ste što vaš mališan u trećoj godini jede sam? Njen je to radio u drugoj. Napravili ste ukusan cheesecake? Njen je nagrađen na poslastičarskom takmičenju. Njeno dijete ima predivne manire, njegova odjeća je čista i nakon dva sata provedena u pijesku, ona ima najljepšu baštu, dotjeranu frizuru i savršen manikir. I ne libi se da vam to stavi do znanja.

 • prijateljice-trudnice-djeca
 • Vrlo, vrlo iskusna mama

  Ova majka će na svaku vašu priču odgovoriti: ”Sve sam ja to prošla”, ”Ne znaš ti još ništa”, ”Tek ćeš ti da vidiš” ili se cinično nasmijati vašim problemima.

  Mama koja soli pamet

  Ukoliko pred njom slučajno pomenete da je vaše dijete uživalo u čipsu i gaziranom piću, bićete primorani da slušate jednosatno predavanje o tome kako takav način ishrane izaziva gojaznost, probleme sa srcem i disanjem.

  Kraljica poricanja

  Svako od nas zna mamu kojoj se greške ne dešavaju. Ona sa svojom djecom, tvrdi, nikada nije imala nijedan problem. Ona nikada nije izgubila dijete u tržnom centru, nije pred njim opsovala, nije mu dala nezdravu hranu, a ono ima odlične ocjene, ide na četiri sekcije i nevjerovatno je poslušno. Takva mama nikada sebi neće priznati da nešto nije u redu.

  Hipi mama

  Sve više roditelja se zalaže za prirodno roditeljstvo, što je predivno. Zemlja nam je pružila mnogo i zato joj moramo vratiti istom mjerom i, da, lijekovi često više odmažu nego što pomažu. Međutim, ovakve majke jednostavno ne prihvataju da dijete ikada treba da popije lijek, vjeruju da je upotreba jednokratnih pelena zločin protiv prirode, da je pušenje u radijusu od 300 metara od djeteta užasan i namjerni način da mu naškodite.

  (super zena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,