Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šest tipova ljubavnih parova s kojima se ne volimo često družiti

Preuzmite sliku

Imate prijateljicu koja se stalno i pred svima prepire sa svojim dečkom? Ili poznajete par koji, otkako su roditelji, više ne zna razgovarati o ničem drugom osim o svom djetetu? Svrstali bismo ih među parove koji nam znaju ići na živce. Evo kojih je to šest tipova ljubavnih parova s kojima se družimo ‘dozirano’

1. Parovi previše zahvalni jedno na drugome

To su oni bračni parovi toliko zaljubljeni u termine ‘supruga’ i ‘suprug’ da se stalno tako međusobno oslovljavaju, kao da više nemaju svoja imena. Čini se da za njih medeni mjesec nikada nije završio i kao da nisu uopšte postojali prije nego su se sreli. Život je za njih počeo kada su postali par.

2. Parovi previše entuzijastični zbog večeri društvenih igara

Prijateljsko večernje druženje uz društvene igre trebala bi biti ležerna i duhovita zabava, ali neki parovi shvataju je preozbiljno i nema šanse da iz bilo kojeg razloga otkažete to druženje jer će se naljutiti. Također, jako im je važno da se pravila igre strogo slijede te, naravno, da pobijede.

3. Parovi opsjednuti roditeljstvom

To su oni parovi koje više ne prepoznajete nakon što dobiju dijete. Dakako da se rođenjem djeteta sve mijenja, ali neki parovi kao da izgube sposobnost razgovarati o ičem drugom osim o svom djetetu.

4. Parovi pretjerano ovisni jedno o drugome

Toliko se identificiraju kroz uloge djevojke i dečka ili supruge i supruga da više ne znaju funkcionisati kao individue. Svugdje idu skupa i ne žele se družiti s drugima ako jedno od njih dvoje nije prisutno. U njihovom vokabularu više ne postoji riječ ‘ja’, nego je sve ‘mi’.

5. Parovi pretjerano ponosni jedno na drugo

Svaki par mora se međusobno podržavati jer partnerov uspjeh je i naš uspjeh. Međutim, kada drugim ljudima konstantno hvalite svoga partnera to može biti prilično iritantno. Na neki način, hvalisati se drugima o partneru je kao hvalisati se o samima sebi.

6. Parovi koji se stalno prepiru

Ponekad je osvježavajuće vidjeti drugi par kako se svađa jer nas podsjeća da život nije savršen i da se svaki par nekad svađa. Međutim, kada stalno prigovaraju jedno drugom i svađaju se pred drugima to itekako odbija ljude. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,