Ponedjeljak, 30. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

354

OPORAVLJENI

17

UMRLI

8
Preuzmite sliku

Šest stvari o kojima se ne priča poslije seksa

Sastavili smo listu stvari o kojima ne treba pričati odmah nakon seksa, bilo da se radi o dugogodišnjem partneru ili seks-prijatelju, “za jednu noć”…

Ako neposredno nakon seksualnog odnosa volite da razgovarate sa svojim partnerom, moramo vas upozoriti da ste na poprilično osjetljivom terenu, prenosi index.hr.

Naime, terapeutkinja za seks Eliza Bokin ističe kako su svi ljudi prije, za vrijeme i nakon seksa u najranjivijem mogućem stanju i da određene teme mogu nepovoljno uticati na emocije, raspoloženje, ali i iskrenost odgovora. Zato sljedeći put izbjegavajte ovih šest tema nakon seksa.

Nemojte kritikovati partnerovu seksualnu izvedbu

Čak i ako niste bile najzadovoljnije na svijetu, nemojte početi da ga kritikujete odmah nakon samog čina. To vrijeme radije iskoristite za razmjenjivanje nježnosti, a o mogućim poboljšanjima po pitanju seksa razgovarajte kasnije.

Nemojte komentarisati tijelo partnera

Upozorite li partnera neposredno nakon seksa da bi trebao da se vrati u teretanu, vjerovatno ćete ga toliko posramiti da će početi da odbija intimne odnose s vama. Ako ga zaista volite, nakon seksa radije razgovarajte o tome šta vam se na njemu najviše sviđa.

Izbjegavajte razgovor o nekim nerješenim problemima

Svi nakon seksa žele ostati u zen fazi što je duže moguće. Zato nemojte razbijati idilu razgovorom o svekrvi ili neplaćenim kaznama za parkiranje.

Ne spominjite bivše partnere

Upoređivanje ili sjećanje na bivše partnere uvijek je loša ideja, a nakon seksa pogotovo. Pokušajte tu temu izbjegavati uvijek.

Ne pitajte ga gdje je naučio određenu vještinu

Osim što ne treba da spominjete svoje bivše, nemojte ga podsjećati ni na njegove. Ako vam se sviđa to što radi, jednostavno ga pohvalite bez znatiželje za pozadinskom pričom.

Zaboravite na ozbiljna pitanja o budućnosti vaše veze

Posebno ako je riječ o nečemu što je poprilično svježe i što s druge strane možda još uvijek nije nešto ozbiljno. Ako zaista želite da znate njegove namjere, pitajte ga to na suptilan način za vrijeme večere, kafe ili šetnje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,