Ponedjeljak, 21. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šest stvari na koje trebate zaboraviti u zrelim godinama

Neke navike bolje je da ostavite iza sebe, kao i tinejdžerske godine…

Nekultura pisanja

Možda nikako ne volite pravopis, a ni gramatika vam nije jača strana… Ali pobogu, barem se potrudite pisati ispravno, posebno kada su službene korespondencije u pitanju. Izbjegavajte Caps lock, smajliće i sav ostali ‘nakit’ u porukama, piše cosmopolitan.hr.

Neoprezna vožnja

Ok, ovo je nešto što nikada ne biste trebali praktikovati, bez obzira imali 19, ili 29. Ili 99. No mladenačku želju za dokazivanjem (koja je totalna glupost, ali nema veze… i sami ćete to jednog dana shvatiti) još nekako i možemo shvatiti, ali glupiranje za volanom u kasnijim godinama, apsolutno nikako.

Bezvezna veza

Veza u kojoj ste samo zato da biste bili u vezi nema nikakvog smisla. Radije vrijeme dok ne naleti onaj pravi uložite u samu sebe. Učite, putujte, radite, obrazujte se, kulturno se uzdižite, zabavljajte se. Izbora je milion i svi do jednog su bolji od gubljenja vremena na vezu koja vam apsolutno ništa ne znači.

Dopuštanje da vas neko naziva bebastim imenima

Bubica, bebica, micica i slični nazivi možda su bili slatki kada ste imali jedno 3 godine. Ma ok, i kad ste imali 5 ili 10. Ali u dvadesetima zaista nema potrebe da vas neko tako zove – odrastate i to i vi i drugi morate shvatiti.

Ljubavni ugrizi

Nemamo ništa protiv opasno strastvenih i vrućih noći. Dapače! Još ćemo vas i motivisati da ih doživite i isprobate neke nove stvari. No niko ne treba dan poslije gledati tragove po vašem tijelu, a posebno ne kolege s posla.

Zgodnica92@gmail.com

I sve varijacije na temu. U ovim godinama krajnje je vrijeme da otvorite e-mail adresu s vašim imenom i prezimenom ili barem samo s imenom. Zaboravite na zgodnice, pametnice, seksače i sve ostale ‘nadimke’ koji djeluju nezrelo i neprofesionalno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,