Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šest savjeta za muškarce: Kako ne biti sramežljiv

Preuzmite sliku

Razgovarati s nekim ko vam se sviđa uopšte nije lako. Nema ništa loše u tome da budete sramežljivi, ali većina muškaraca je mnogo sramežljivija nego što to zapravo žele da priznaju. Slijedi nekoliko savjeta kako možete sebi da povećate šanse kod ljepšeg spola.

Problem nastaje u trenutku kada muškarci dopuste da ih stidljivost pobjedi u romantičnim situacijama. Vi ne želite da budete sami, ali ste tako nervozni u nekim situacijama i plašite se da ćete biti odbijeni pa se odlučujete na samoću, prenosi Men's Health.

Srećom, imamo nekoliko funkcionalnih rješenja koja će vam pomoći da prevaziđete svoju sramežljivost.

Promjenite svoj stav

Prema dr Kristie Overstreet, psihoterapeutu i kliničkom seksologu, trebalo bi da promjenite svoj pogled na žene. Ona savjetuje da odbijanje ne gledate kao vlastiti neuspjeh iz razloga što ćete već za nekoliko dana zaboraviti na tu avanturu i okrenuti se nekoj novoj.

Izgradite pozitivnu sliku o sebi

Vi ste prikladna, kul i zabavna osoba. Čak i ako ne vjerujete u to, morate znati da se nekome sviđate onakvi kakvi ste. Kristie predlaže izradu liste nekoliko pozitivnih osobina o sebi.

“Uzmite pet minuta i napravite listu svih vaših lijepih osobina. To će biti podsjetnik da ste dovoljni i dostojni da budete u društvu lijepih žena”.

Ponekad sitnica kao što je podsjećanje na svoje kvalitete može pomoći da se osnažite i da vratite preko potrebno povjerenje.

Rizikujte

Preduzmite korake kako biste počeli da dobijate više šansi. To ne znači da morate odmah otići u najbliži kafić i pitati djevojku za sastanak, ali odličan početak je upoznavanje preko društvenih mreža koje će vam pomoći da se oslobodite treme. Razgovarajte s nekoliko djevojaka i pogledajte gdje to ide. Kada se osjećate ugodno, zamolite osobu koja vam je na raspolaganju za kafu.

 • Ne krijte svoju stidljivost

  Nemojte se plašiti da kažete nekome da ste stidljivi, posebno prije sastanka. Pohvalno je govoriti o svojim osjećajima. Ne morate da glumite samouvjerenog mužjaka kada ste zapravo nervozni.

  Simpatija može biti stidljiva

  Bez obzira na to koliko je atraktivna, kul ili zabavna i vaša simpatija takođe može biti sramežljiva. Dakle, nakon što kažete za svoju stidljivost, možda će se i djevojka otvoriti i reći da je i ona stidljiva. Na taj način ćete moći otvoreno da komunicirate.

  Izgled

  Vaš fizički izgled je važan na prvom sastanku. Iako, ovo ne znači da trebate da izgledate poput pop zvijezde kako biste osvojili djevojku, ali možete uraditi nekoliko sitnica kako biste sebi povećali šanse. Ispeglajte košulju i pantalone, operite zube i poradite na držanju tijela. (ddl.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,