Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šest kozmetičkih proizvoda koje bi trebalo da držite u frižideru

Preuzmite sliku

Omiljeno mjesto u kući svih nas svakako je frižider. Koliko puta vam se desilo da niste ni gladni ni žedni, a da samo u prolazu, tek onako iz navike, otvorite frižider? Takođe, mnogima je najbolji saveznik u večernjim satima, a što je najvažnije nikada nikoga nije odao.

Jasno je da u njemu čuvamo sve potrebne namirnice, pića, tegle, ali malo je poznato da je moguće na toj hladnoći ostavljati kozmetičke proizvode.

Ali, u njemu definitivno ima mjesta za takve proizvode:

Lakovi za nokte

Vjerovatno to nikada niste isprobavali, ali lakove za nokte slobodno možete držati u frižideru. Čuvanjem u frižideru lak za nokte postaje tečniji i lakši za mazanje.

Maske za lice

Maske za lice koje su u vidu gela, savršene su za smirivanje kože i hidrataciju. Ukoliko je vaša koža sklona crvenilu, najbolje je držati ih u frižideru.

Iako parfeme čuvamo u sobi ili kupatilu, veoma je interesantna činjenica da ukoliko ih stavimo u frižider, sprječava se okisidacija koja obično nastaje kada proizvod izlažemo visokim temperaturama. Držanje parfema što dalje od izvora toplote, produžavamo rok trajanja aktivnih komponenta u formuli.

Eyelineri

Naravno, nije nužno držati eyeliner u frižideru zauvijek, već je dovoljno da stavite eyeliner olovku 10 minuta prije nego što je nanesete na oči. Ukoliko ste baš u žurbi i želite da ga brže ohladite, za “hlađenje” vam može poslužiti i zamrzivač.

Karmini, labela

Koliko puta vam se desilo da su vam se karmin ili labelo istopili u torbi ili džepu? Najbitnije je držati ih na niskim temperaturama kada ste kod kuće jer će na taj način zadržati oblik i neće se smekšati.

Antiridi

Kreme koje koristimo za područje oko očiju, takođe su masne i na visokim temperaturama postoju potpuno tečni. Niska temperatura idealna je za područje oko očiju jer sužava krvne sudove, što će uzrokovati smanjenje otoka i protoka tečnosti u mekom tkivu. (lepotaizdravlje.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje