Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Seks za vrijeme menstruacije? Definitivno da!

seks-nedostaje
Preuzmite sliku

Seks tokom menstuacije je dobar, štaviše poželjan, rezultati su najnovijih stručnih istraživanja.

seks-nedostaje

Mnoge žene se možda ne bi složile sa ovim tvrdnjama, ali studije pokazuju da seks tokom mjesečnice ublažava grčeve kod žena i pričinjava mnogo veće zadovoljstvo, a orgazam je jači nego inače.

Međutim, čak i dame koje nemaju nikakav problem s tim da vode ljubav tokom menstruacije, svoje potrebe ne mogu da zadovolje tokom tih dana, jer nisu sigurne na koji način bi njihov partner reagovao na ideju. Tačno je da je u pitanju vrlo škakljiva tema o kojoj nije baš najprijatnije razgovarati, ali ukoliko muškarcu pristupite na pravi način i temu predstavite nježno, velike su šanse da niđete na potvrdan odgovor.

Ankete koje su rađene na pojedinim portalima pokazale su da petina muškaraca nema problema sa seksom tokom menstruacije, dok polovina priznaje da nije oduševljeno idejom, ali da bi ipak pristali.

Ono što je zanimljivo to je da žene tokom prvih menstrualnih dana imaju veći libido, što je posljedica niza faktora. Jedan od njih je i jači protok krvi kroz vaginu. Tijelo ne prepoznaje razliku između menstrualne krvi i prirodnih lubrikanata, pa se zbog toga žene često tokom tih dana osjećaju napaljeno.

Takođe, materica se tokom menstruacije isteže i lagano otvara, pa je penetracija za vrijeme seksa s partnerom mnogo intenzivnija, a orgazmi jači.

Stoga, sljedeći put kada zaista poželite da vodite ljubav, ne dozvolite da vas menstruacija spriječi. Sve što treba da uradite je da ugasite svjetla i prepustite se čarima seksa.

Izbjegavajte pozu kada ste vi gore, o neredu i ne razmišljajte, jer ćete imati poslije vremena da ga sredite, a nakon seksa prepustite se zajedničkom tuširanju s vašim voljenim. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: